Састав Србије за Камерун: Тоталном офанзивом на Африканце

Селектор Драган Стојковић вратиће се игри са два класична шпица за сутрашњу утакмицу против Африканаца

Фото: sportal.blic.rs

Извео је Драган Стојковић против Бразила најјачи могући састав у том тренутку. Ослонио се и на опорављеног, али ван форме због паузе Александра Митровића.


Паузирао је једино Филип Костић, а од њега доста зависи игра Орлова. Управо је степен спремности аса Јувентуса одлучујући у креирању састава репрезентације Србије за сутрашњу утакмицу против Камеруна.

Очекује се да се наш селектор врати формацији са два класична нападача, односно да меч уз Митровића почне Душан Влаховић. Било би ризично да је Пикси обојицу извео на терен против Бразила, мада је и овако претпљен пораз, а у последњих пола сата са два класична шпица наш државни тим није шутнуо на гол првог фаворита Мондијала.

Против Камеруна нема шта да се чека. Победа је неопходна како би пласман у осмину финала зависио само од нас. Сваки други исход представљао би неуспех и практично Србију већ вратио кући, мада се и са четири бода може даље. Психолошки би, међутим, било тешко јурити тријумф против Швајцарске, а да се не савладају Камерунци.

Костић нормално тренира и требало би да сутра заузме место уз леву аут линију, а с њим су Орлови много конкретнији и опаснији по левој страни. Филип Младеновић ипак, није исти ниво, без обзира што је имао одличну сезону у Легији. Јачина италијанске лиге у којој Филип често бриљира не може да се пореди са пољским првенством.

Из прве једанаесторице можда испадне Саша Лукић, иако није био лош у окршају са Кариокама, али формација са два класична шпица одузима једног везног, а пре ће то бити адут Торина него Сергеј Милинковић-Савић. Иако ас Лација није задовољио на старту, има потенцијал да заблиста, можда добије и већи мотив после одлуке италијанске „Газете дело Спорт“ да га сврста у најгори тим првог кола СП.

Осталих промена не би требало да буде, поготово што је прва једанаесторица из дуела са Бразилом играла боље пре него што је дошло до измена. То значи да ће Андрија Живковић имати предност у односу на Дарка Лазовића по десној страни. Остаће иста и задња линија без обзира што је поклекла против Кариока. Свестан је и Стојковић да је премијера на Мондијалу била са екстра јаким ривалом и да не би ваљало да сад због једног пораза сруши све што је градио. Уосталом, Србија нема тако јаку клупу као Бразил, што се најбоље видело у четвртак увече на „Лусаилу“.

Уз голмана Вању Милинковић-Савића (био је наш најбољи појединац у првом колу) дефанзивни ред чиниће, дакле, Никола Миленковић, Милош Вељковић и Страхиња Павловић. Задњи везни биће Немања Гудељ. По десном боку играће Андрија Живковић, по левом Филип Костић уколико је потпуно спреман. Сергеј Милинковић-Савић враћаће се ако је потребно често на нашу половину терена на позицију покривену од Лукића на претходним утакмицама. Душан Тадић биће други полушпиц. Митровић и Влаховић чекаће добре лопте и надамо се представљати нерешиву енигму за Лавове из Африке.

Саша Лукић, Немања Радоњић и Дарко Лазовић биће прве опције на клупи. Шансу ће чекати Иван Илић, Лука Јовић, Немања Максимовић, Филип Младеновић, Марко Грујић

Не постоје две варијанте могућег састава. Стојковић ће се сигурно определити за тоталну офанзиву, јер само на тај начин можемо да се надамо победи. Камерун није Бразил да се калкулише и игра опрезније.

Спортски журнал

Трио се чува од суспензије

Страхињи Павловићу, Саши Лукићу и Немањи Гудељу прети суспензија за утакмицу са Швајцарском ако сутра против Камеруна добију жуте картоне.

Паузира се после две јавне опомене, док се од четвртфинале играчима брише један картон ако су га зарадили у претходне четири утакмице СП.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here