Ујутру гледамо Месија, увече шампионе света

Овог уторка на Светском првенству у Катару гледамо чак четири утакмице!

Фото: Принтскрин (YouTube/FIFA)

У уторак, 22.11. на програму је трећи и досад најбогатији програм Светског првенства у Катару. Играју се чак четири утакмице и први пут гледамо фудбал и у јутарњем термину према времену у Србији. А све почиње изласком на терен највећег играча на свету.


Резултати утакмица другог дана Мундијала, 21.11:

ГРУПА Б: ЕнглескаИран 6:2 (3:0) /Белингем 35, Сака 43, 62 Стерлинг 45, Рашфорд 71, Грилиш 90 – Тареми 65, 90+10. пенал/

ГРУПА А: СенегалХоландија 0:2 (0:0) /Гакпо 84, Класен 90+9/

ГРУПА Б: САДВелс 1:1 (1:0) /Веа 36 – Бејл 82 пенал/

Распоред утакмица трећег дана, 22.11:

11:00 Аргентина – Саудијска Арабија

Лионел Меси почиње свој пети Мундијал, да проба да са репрезентацијом освоји трофеј који му недостаје у непоновљивој каријери. Први пут је заиграо на Светском првенству у Немачкој и више од деценије и по касније, у уторак у 11 часова извешће на терен момке који су те 2006. имали по осам, девет, десет година – Лаутаро Мартинез, Кристијан Ромеро, Лисандро Мартинез, Анхел Кореа, мало старији од њих Родриго Де Пол (28). „Рећи ћу им да уживају, јер ја нисам уживао у њиховим годинама“, рекао је Меси пред старт Мундијала.

И заиста, Аргентинци ће у првом колу имати одличног противника за уживање. Судија ће бити Словенац Славко Винчић.

14.00 Данска – Тунис

Прошле године, Данци су на Европском првенству доживели шокантан пад Кристијана Ериксена, а онда су заблистали и стигли до полуфинала континенталног турнира. Сада имају шансу да направе искорак и на највећој сцени. Головима нападача Андреаса Сков Олсена (22) и Каспера Долберга (25), тим селектора Каспера Јулманда у септембру је победио актуелног првака света, Француску (2:0) и са тим младим „лавовима“ стиже у Катар, да покуша да направи историјски резултат уз помоћ асова Пјера-Емила Хојберга из Тотенхема, Андреаса Кристенсена из Барселоне, опорављеног Кристијана Ериксена из Манчестер јунајтеда, Томаса Дилејнија из Севиље…

Наспрам себе Скандинавци ће имати квалитетом много скромније Тунижане, који су у Русији 2018. наравно испали у групној фази, али и остварили историјску победу против Панаме – своју прву на светским првенствима још од Аргентине 1978. Ни у овом мечу није потребно објашњавати ко је апсолутни фаворит.

17:00 Мексико – Пољска

Први равноправнији дуел у уторак очекује се у ранијем вечерњем термину, када ће од 17 часова на стадиону „974“, који је постао планетарно популаран зато што је направљен од транспортних контејнера и после Мундијала ће бити расформиран. Мексиканци и Пољаци одиграће први меч Светског првенства у историји на стадиону који постоји само привремено и зове се „Стадион 974“. На њему ће 2. децембра играти и Србија, против Швајцарске.

Када су у питању данашњи ривали са „Деветсто седамдесет четворке“, улог ће од старта Мундијала за обе екипе бити огроман, јер се такмиче у Групи Ц, у којој је и Аргентина која је апсолутни фаворит. Мексиканце ће предводити дефанзивни везиста Ајакса Едсон Алварез, десни бек Наполија Ирвинг Лозано, нападач Вулверхемптона Рул Хименез… Са друге стране, Пољаци стижу на вероватно последњи Мундијал Роберта Левандовског (34), који је досад једини пут играо на Светском првенству у Русији 2018. и није се прославио, јер нити је дао гол, нити је његов тим прошао у нокаут фазу.

20:00 Француска – Аустралија

Програм у уторак „затвориће“ светски шампиони, Французи, које чека окршај са Аустралијом, екипом која је вероватно пролила највише зноја и прешла највише километара да би се квалификовала. „Триколори“ су током викенда остали без свог најбољег играча, освајача Златне лопте Карима Бенземе, али и даље има довољно „барута“ у екипи Дидијеа Дешана, пре свега јер је ту доминантни ас ПСЖ-а Килијан Мбапе.

Браниоци титуле заиста имају паклене играче у свим линијама, јер је у средини везног реда нови ас Реала Орелијен Шуамени, заједно са својим саиграчем са „Бернабеуа“ Едуардом Камавингом, на боку је звезда Бајерна Кингсли Коман, као и нападач Барсе Усман Дембеле, штопери су Жил Кунде из Барселоне и Дајот Упаменако из Бајерна, ту су и браћа Лукас Ернандез (Бајерн) и Тео (Милан)… На папиру „Галски петлови“ изгледају и даље застрашујуће и било би чудо ако би Аустралија издржала. Да ли ће бивши штопер Црвене звезде Милан Дегенек имати шансу да истрчи на терен стадиона „Ел Јануб“, такође прављеном за потребе овог Мундијала? Ако буде играо, сигурно ће то памтити заувек, као и сви у његовом тиму.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here