Pala deveta medalja – Odbojkašice osvojile bronzu u Tokiju

Premašen rekord iz Rija od pre pet godina!

162
Foto: Tanjug/(AP Photo/Manu Fernandez)

Odbojkašice Srbije osvojile su bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, a u utakmici za treće mesto aktuelne evropske i svetske šampionke bile su bolje od reprezentacije Južne Koreje – 25:18, 25:15, 25:15.


Uspele su vicešampionke iz Rija 2016. godine da se oporave od bolnog polufinalnog poraza od selekcije Sjedinjenih Američkih Država i da osvoje devetu medalju za Srbiju na Igrama u glavnom gradu Japana.

Realno gledano, ovakav ishod meča za treće mesto bio je i očekivan, budući da su igračice selektora Zorana Terzića daleko kvalitetnije od rivalki, što su sigurnom i ubedljvom igrom i dokazale. Videlo se to i u prvom meču ove dve reprezentacije tokom takmičenja u grupama, kad je rezultat takođe bio 3:0, a potvrdilo se i noćas.

Bile su razigrane, raznovrsnom igrom u napadu lako probijale blok Korejki, a za razliku od duela protiv Italijanki, odlično ih je služio i servis.

Ovim uspehom sjajnih odbojkašica Srbija je osvojila devetu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju i time premašila rekord iz Rija, gde je osvojeno jedno odličje manje.

Podsećanja radi, zlato je pripalo tekvondistkinji Milici Mandić i karatistkinji Jovani Preković, srebro strelcu Damiru Mikecu, a bronzane medalje reprezentaciji u basketu 3×3, tekvondistkinji Tijani Bogdanović, rvaču Zurabu Datunašviliju i strelcu Milenku Sebiću. Vaterpolisti Srbije su ulaskom u finale obezbedili medalju, a nakon današnje utakmice protiv Grčke (9.30) biće poznato da li će se okititi zlatom ili srebrom.

https://twitter.com/OKSrbije/status/1424181786209226753?s=20

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here