Odbranili zlato u kuglanju

Društvo za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka

632

Takmičari Društva za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka učestvovali su na Pokrajinskom prvenstvu u kuglanju za osobe sa invaliditetom na novosadskom SPENS-u gde su četvrtu godinu zaredom postali najbolji u Vojvodini.


Sportisti invalidi DSRI Bačka Palanka su tako odbranili trofej koji nekoliko godina drže u svom vlasništvu. DSRI Bačka Palanka je u ekipnoj konkurenciji bila najbolja sa 1.057 oborenih čunjeva, a u pojedinačnoj je osvojila tri medalje (dve zlatne i bronzu).

Zlato je osvojio Slobodan Ivanović sa 293 oborena čunja, dok je Vukica Alimpić sa 237 oborenih čunjeva bila najbolja u ženskoj konkurenciji. Treći je bio Darko Rađenović sa 261 oborenih čunjeva. Ekipu iz Bačke Palanke su činili Darko Rađenović, Vukica Alimpić, Dušan Bokan i Slobodan Ivanović.

Bačkopalanački sportisti invalidi nastupili su i na Pokrajinskom prvenstvu u pikadu za osobe sa invaliditetom u Kuli gde su takođe bili zapaženi, s  obzirom da su u ekipnoj konkurenciji dvanaest vojvođanskih gradova i opština zauzeli solidno peto mesto. U pojedinačnoj konkurenciji Palančani su uzeli zlatnu medalju i to Borislav Jović koji je poboljšao rezultat iz prošle godine i bio najbolji kod muškaraca. Za DSRI Bačka Palanka su na takmičenju u pikadu nastupili Borislav Jović, Radovinka Radanović, Vukica Alimpić i Marina Puškar.

– Možda smo mogli i bolje od petog mesta, ali… Potajno smo se nadali boljem rezultatu, ali ponovili smo uspeh od prošle godine. Vukici Alimpić je bronza izmakla za jedan krug. Ove godine je konkurencija bila znatno jača u odnosu na prošlu, kaže Slobodan Stanojević, sekretar DSRI Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here