Гајдобранима бронза

Друга шаховска лига Србије - група Војводина

Извор: Недељне новине

У ситуацији кад чак три екипе од једанаест губе лигашки статус, изборити опстанак је примарни циљ за већину учесника.


„Херцеговац“ из Гајдобре и „Младеново“ не само да су то успели него су заузели високо треће, односно шесто место. Освајање бронзане медаље у Другој лиги Србије – група Војводина не само да је највећи лигашки успех Гајдобрана него је и историјски успех на општинском нивоу, јер је то први пут да једна екипа из бачкопаланачке општине у овом рангу заврши такмичење на победничком постољу. „Херцеговац“ је забележио чак пет победа.

Савладани су „Златица“, „Стара Пазова“, „Младеново“, „Крајина“ из Крајишника и вицешампион „Војводина“ из Новог Сада. Два сусрета су завршена нерешено против „Сомборског шаховског клуба“ и „Сенте“, док су претрпљени порази од шампиона, екипе „Лајош Сеги“ из Бајше, екипе „Деч“ и „Цар Урош“ из Јазка.

За Гајдобране су наступили: Илија Анђушић, ФИДЕ мајстор из Турске Јамац Самани, ФИДЕ мајстор Алекса Алимпић, Лав Пајчин, Милан Гагић, Небојша Павков, Драган Чича и Страхиња Ђурнић. Гост из Турске Самани је захваљујући својој доброј игри освојио бал за интернационалног мајстора.

С обзиром на околности, Младеновљани могу бити задовољни освајањем шестог места. Забележене су четири победе, два ремија и четири пораза. Савладани су „Сомборски шаховски клуб“, „Сента“, „Златица“ и „Цар Урош“ из Јазка. Нерешено је било против екипа „Деч“ и „Стара Пазова“ док су порази претрпљени од „Крајине“ из Крајишника, „Војводине“ из Новог Сада, екипе „Лајош Сеги“ из Бајше и „Херцеговца“ из Гајдобре. За Младеновљане су наступили: румунски велемајстор Владислав Неведничи, ФИДЕ мајстор из Румуније Георге Столериу, интернационални мајстор Душан Секулић, Синиша Ковачевић и ФИДЕ мајстори Дарко Парежанин, Зоран Золотић и Игор Крејић. Друга лига Србије – група Војводина одиграла се од 2. до 9. новембра у хотелу „Путник“ у Новом Саду.

Играло се једанаест кола по систему свако са сваким са темпом игре од 90 минута по играчу за целу партију уз додатак од тридесет секунди по сваком одиграном потезу почевши од првог.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here