Grand Prix Croatia – Злато за Бојану Младежић

Александар Бошков освојио пето место у категорији ката јуниори

Фото: Карате Академија Бушидо

Од 20. до 22. јануара 2023. године у Самобору се одржавао 31. Карате Grand Prix Croatia на којем су учествовала два члана бачкопаланачке Карате Академије Бушидо – Бојана Младежић и Александар Бошков.


У петак 20. јануара одржано је такмичење у свим ката категоријама. Бојана Младежић је на овом изузетно квалитетном такмичењу освојила прво место у категорији ката сениори, док је Александар Бошков освојио пето место у категорији ката јуниори.

Бојана Младежић је у првом колу имала чак десет противница, али је у изузетно тешкој групи успела да се пласира у наредну рунду заједно са такмичаркама Цело Фунда из Аустрије која је освајач бронзане медаље у јуниорској категорији са Светског првенства у Чилеу 2019. године, Лана Тиса Надижар из Словеније која је тренутно 30-о пласирана млађа сениорка света и Ђулиа Марчети из Италије.

Ове четири такмичарке су у наредном колу поново одмериле снаге и Бојана Младежић је у директном дуелу показала зашто је годинама уназад најбоља сениорка у катама. Победила је у овој групи и пласирала се директно у финале.

У финалу се борила против Норис Ђиаде, младе такмичарке из Италије, и одличним наступом освојила прво место. У овој категорији наступила је још једна такмичарка из Србије, осамнаестогодишња Мина Мешић, чланица КК Чукарички Рода из Београда која је такође имала запажен наступ и мало је недостајало да две наше представнице буду на победничком постољу. Мину Мешић је у борби за бронзану медаљу победила Ђулиу Марчети из Италије.

У јуниорској ката категорији Александар Бошков је имао запажен наступ и освојио је одлично пето место. Мало је недостајало да и он буде на победничком постољу, али је без обзира на то, показао да је његова форма константна, да из дана у дан напредује и да од њега тек можемо да очекујемо врхунске резултате.

Фото: Карате Академија Бушидо

На овом такмичењу је показао изузетну смиреност и одлучност у тренуцима када је био принуђен да ради под великим притиском што је одлика великих шампиона.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here