Турнир „Три клуба“ завршен у Бачкој Паланци

У организацији ШК „Гимназијалац“

У организацији ШК „Гимназијалац“, а уз помоћ ШК „Кулпин“ и ШК „Краљев гамбит“ из Бача успешно је завршен други по реду шаховски турнир „Три клуба“.

Учешће је узело 25 такмичара, а играло се 7 кола по швајцарском систему паровања. Турнир је отворен у Кулпину где су одиграна прва три кола, затим два у Бачу, док је завршница последња два кола била у Гимназији 20. октобар.

Победник турнира је Максим Теслић из ШК „Кулпин“ са максималним учинком од 7 победа. Друго место заузео је Владимир Галић из ШК „Краљев гамбит“ са 5,5 бодова, док је трећи играч ШК „Гимназијалац“ Милан Трифуновић са 4,5 бода. Међу омладинцима се водила жестока борба, тако да је чак њих четворо завршило са 4 бода, али додатни критеријуми су омогућили да пехар и злато однесе Далибор Креко из Кулпина. Друго место заузео је Борис Августинов из ШК „Гимназијалац“, док је трећи Кристијан Шранка из Кулпина.

Међу најмлађим шахистима до 14 година прво место заузео је Душан Шранка са 3 бода, колико су имали и другопласирани Бранислав Цеснак, обојица из Кулпина. Док је треће место заузео Марко Павличевић из Бача.

Турнир је организован уз подршку општине Бачка Паланка, а у име општине је победнички пехар доделио председник скупштине општине Милан Чавић уједно и један од оснивача ШК „Гимназијалац“. Ненад Јатић и Милан Чавић подсетили су укратко на историју формирања шаховске секције у оквиру Гимназије давне 2006. године, која је прерасла у шаховски клуб и званично се такмичи од 2016. године. Директор турнира и председник ШК „Гимназијалац“, Иван Тот се захвалио свим играчима на фер и коректној игри и обећао да ће се ово такмичење наставити и нареде године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here