Počelo je sa jednim malim Yugom

1787

PIVNICE: Počelo je sa jednim malim Yugom i par gajbica bresaka. Danas je tu prodavnica u kojoj se prodaju sveže voće i povrće, ali i sušeno, koštunjavo ili kandinirano voće. O porodici Zabunov iz Pivnica pričamo sa jednim njegovim članom.

Predstavi nam se i reci koju školu pohađaš?

Zdravo! Moje ime je Igor Zabunov. Imam 20 godina i živim u Pivnicama. Student sam Visoke škole za zdravstvo i socijalni rad sv. Elizabete (Bratislava, Slovačka) na isturenom odeljenju Martin Luther – BačkiPetrovac (Srbija). Smer socijalni rad. Trenutno sam završio prvu godinu i upisao drugu.

Igor Zabunov

Čime se tvoji roditelji i ti bavite, u čemu im ti pomažeš?

Moji roditelji i ja bavimo se prodajom voća i povrća. Uglavnom je to sveže voće i povrće, ali i sušeno, koštunjavo ili kandinirano voće. Ja sam zadužen za prodaju u popodnevnim časovima. Takođe vodim knjige evidencije i ostalu dokumentaciju i Fejsbuk stranicu „Prodaja svežeg voća i povrća MANGO Prom’“ na kojoj možete pronaći obaveštenja o radu prodavnice kao i zanimljive članke vezane za voće ili povrće.

Kako je sve počelo i kako ste došli na ideju da prodajete voće i povrće?

Počelo je sa jednim malim Yugom i par gajbica bresaka. Inače, bila je to tatina ideja. On je pre nego što smo se ovim počeli baviti radio kao zidar, a mama je radila u jednoj manjoj firmi za proizvodnju ukrasnih kesa. Zbog teškog fizičkog posla kojem je bio izložen svaki dan tata je dobio kilu. Posle operacije nije smeo ništa teško da diže. Pošto je u to vreme samo mama radila a nas je bilo četvoro u kući moralo se nešto preduzeti da bi imali od
čega da živimo. Tačno se sećam tatine rečenice te noći: „Mi od nečeg moramo da živimo. Pakuj se, idemo u Novi Sad.“ Ujutru smo već bili u centru i prodavali ono malo bresaka što smo uspeli kupiti od mamine plate. I tako se punih osam godina bavimo ovim poslom.

Vaš posao se počeo razvijati, šta ste otvorili?

Tako je. Uz puno rada, truda i odricanja postigli smo veliki uspeh. Ove godine smo otvorili prodavnicu u kojoj se naravno prodaje voće i povrće.

Gde ste prvo prodavali proizvode?

Krenuli smo tako što smo svaki dan stajali u centru sela sa malom tezgom. Takođe išli smo i u okolna sela na pijace. Međutim zbog puno obaveza danas idemo još samo u Silbaš na pijacu.

Šta sve imate u ponudi?

U ponudi imamo sveže sezonsko voće i povrće kao i sušeno, koštunjavo i kandinirano voće. Kod nas možete naći voće i povrće karakteristično za naše područje ali i južnih krajeva kao na primer kumkvat, ananas, limeta, itd. Što se tiče sušenog i koštunjavog voća tu su šljive, kajsije, kesten, indijski orah, kikiriki, itd. Takođe već pomenuto kandinirano voće kao naprimer aronija, brusnica, itd. Kod nas možete nabaviti i žele bombone, ali i domaće flekice i rezance. Svešto ne mamo može se poručiti putem telefona ili Fejsbuk stranice i mi vam donesemo.

Da li je posao naporan?

Svaki posao sa ljudima je zahtevan. Potrebno je puno rada, puno odricanja da bi se postigao neki uspeh. Radi se danonoćno sa malo slobodnog vremena, ali ipak ljubav je ta koja otklanja svaku bol i svaki umor i daje snagu da sa osmehom na licu sačekamo naše verne potrošače.

Kakvi su vam planovi u budućnosti?

Kod nas nikad nema nekog plana. Sve se dešava spontano i odjednom. Ali eto voleli bi smo da u budućnosti dodamo još po neke artikle kao i neke proizvode zdrave hrane.

Igoru se zahvaljujemo na iskrenim odgovorima tokom razgovora. Ovo je primer da se trudom i radom može postići željeni cilj. Porodici Zabunov želimo puno sreće, istrajnosti i elana u daljem radu – jer su to zaista zaslužili.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here