Radomir Nikolić odlikovao fondaciju svoje mame Dragice

Fondacija „Dragica Nikolić“ jedan je od ovogodišnjih dobitnika Plakete Sveti Đorđe koju dodeljuje gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.


Priznanje je dodeljeno na Dan grada i dan kada se slavi 200 godina od proglašenja Kragujevca za prestonicu moderne Srbije.

„Odlukom gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića Plaketa Svetog Đorđa dodeljena je i Prvoj kragujevačkoj gimnaziji i Muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji Kragujevcu u zemlji i inostranstvu. Za izuzetan doprinos u pružanju pomoći gradu i građanima Kragujevca, afirmaciju i promociju Kragujevca kao mesta negovanja ljudskih i humanih vrednosti Plaketa Svetog Đorđa dodeljena je Fondaciji ‘Dragica Nikolić'“, navedeno je na sajtu Grada Kragujevca.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Dragica Nikolić nije prisustvovala svečanosti dodele priznanja.

Pre nepunih mesec dana pravilnik o dodeljivanju priznanja Grada Kragujevca je izmenjen, pa je umesto dosadašnjih tri, gradonačelniku omogućeno da u godini kada se slave jubileji, dodeli pet plaketa Sveti Đorđe.

Prema pravilniku Plaketa Sveti Đorđe može se dodeliti domaćem ili stranom fizičkom, odnosno pravnom licu, kao i domaćim ili inostranim gradovima ili institucijama, za izuzetan doprinos u afirmaciji i promovisanju grada Kragujevca, u zemlji ili inostranstvu, kao i za pruženu pomoć Gradu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here