Родитељи настрадале девојчице из Крагујевца покренули петицију за безбедност у саобраћају

"Желимо да ни једна породица више не стрепи док су им деца на путу за школу или док одлазе и враћају се са тренинга"

Фото: Pixabay

КРАГУЈЕВАЦ – Родитељи девојчице Николине Јанковић (12) која је настрадала када је аутомобил ударио на пешачком прелазу у Крагујевцу покренули су онлајн петицију којом се апелује на судство да починиоци тешких кривичних дела буду што пре склоњени са улица због безбедности учесника у саобраћају.


Петицију на сајту „Онлајн петиције” је за нешто више од 24 сата потписало више од 4.000 људи. Тренутно има преко 8.000 потписа

„Желимо да ни једна породица више не стрепи док су им деца на путу за школу или док одлазе и враћају се са тренинга”, навела је у саопштењу за Николинина мајка Вера.

Како се истиче, после скупа у Крагујевцу, одржаног у суботу 14. јануара под називом „Правда за Николину”, судство и надлежни органи се нису оглашавали нити је Николинин убица притворен „и поред неколико стотина узнемирених грађана и апела две највеће градске школе”, подсећа Бета.

„Петиција се односи на сву децу и пешаке настрадале на пешачким прелазима. Николина из Крагујевца, Мелиса из Новог Пазара, Давид из Сомбора, Максим из Обреновца… Сви су преминули у последњих месец дана. Колико још до следеће трагедије, питамо се”, наводи се у саопштењу.

Младић из Гложана осуђен због погибије пешака у Челареву

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here