Medicinska oprema za bolnice širom Srbije i Republike Srpske

492

Humanitarna organizacija „28. jun“ zajedno s kompanijom „Supplies Over Seas“ poslala je kontejner medicinske pomoći vredan 700.000 dolara.


Pošiljka koja stiže iz Luisvila, u američkoj državi Kentaki, treba da stigne u Srbiju pre Nove godine.

U kontejneru se nalaze neophodne mašine za – anesteziju, rendgen, mašine za ultrazvuk i EKG, električni bolnički kreveti, neophodni monitori i ostala oprema potrebna bolnicama širom regiona.

Kontejner će stići u medicinski centar Niš, gde će neka od opreme ostati, dok će druga biti poslata bolnicama i klinikama širom Srbije, Republike Srpske, Krajine i Crne Gore.

Očekuje se da će vrednost ukupne pomoći tokom praznika preći iznos od milion dolara.

Humanitarna organizacija „28. jun“ već duže vremena sarađuje sa medicinskim centrom u Nišu, kome je 2013. već poslata medicinska oprema u vrednosti od 500.000 dolara, koju je direktor medicinskog centra Zoran Radovanović procenio kao „jednu od najvećih donacija“ koju je Srbija primila.

Humanitarna organizacija „28. jun“ je multinacionalna organizacija koja se bavi humanitarnim, socijalnim i filantropskim radom. U maju 2018. godine postala je prva dobrotvorna organizacija iz bivše Jugoslavije kojoj je dodeljen poseban konsultativni status pri Ujedinjenim nacijama.

Osnovana je 2011. godine, a registrovana 2012. godine u Kanadi kao neprofitna organizacija. Kroz različite projekte koji su realizovani prikupljeno je više od 184 tone humanitarne, medicinske i pomoći u vanrednim situacijama u vrednosti od preko 6,1 miliona dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here