Колунџија: Неприхватљиво је да у специјалне јединице може да се иде са основном школом

Бачкопаланчанин, генерал-мајор у пензији, Драган Колунџија изјавио је да "није могао да верује" да на конкурс за специјалне јединице, који је недавно расписан, могу да се пријаве и кандидати са завршеном основном школом, наводећи да је то, за њега, "у 21. веку неприхватљиво".

Фото БАП ВЕСТИ

Бачкопаланчанин, генерал-мајор у пензији, Драган Колунџија изјавио је да „није могао да верује“ да на конкурс за специјалне јединице, који је недавно расписан, могу да се пријаве и кандидати са завршеном основном школом, наводећи да је то, за њега, „у 21. веку неприхватљиво“.

„Министар рече да то важи за поједине дужности, али мислим да не треба да важи ни за њих. Ти људи треба да овладају врло сложеном техником, да познају бар један међународни језик, да буду информатички писмени, а онај ко је завршио само основну школу ми је неприхватјив у специјалним јединицама“, рекао је у интервјуу за недељник НИН Колунџија, који је некадашњи начелник Управе за оперативне послове.

Како је навео, „раније смо с оним војницима по уговору у Војсци Србије, а за које се испоставило да су имали фалсификоване дипломе, раскидали радни однос“.

Погледајте и интервју који је за БАП ВЕСТИ дао Драган Колунџија, генерал-мајор у пензији.  

„Речено је до 5.000 специјалаца. Нека буде и 3.000 на крају, али нека то буду достојни строја припадника Кобри, 63. падобранске и 72. бригаде за специјлне јединице“, указао је Колунџија, напомињући да су припадници тих јединица елита.

Колунџија је рекао да је против увођења обавезно војног рока „у овим околностима“.

„Покренути процес професионализације Војске Србије, није довршен, а враћање обавезног војног рока би било скакање из концепта у концепт“, рекао је Колунџија.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here