Милана Матковић: Задовољна сам смештајем у студентском дому

Милана студира српски језик и књижевност и смештена је у студенстком дому "Слободан Бајић" у Новом Саду

Foto: Facebook/Milana Matković

Директор Студентског центра Нови Сад Зоран Мартиновић посетио је поводом Међународног дана толеранције (16.11.) Студентски дом „Слободан Бајић“, где је разговарао са студентима с инвалидитетом, који су као и студенти друштвено осетљивих група смештени управо у Бајићу, о њиховим утисцима и задовољству условима смештаја.


Студентски дом прилагођен је потребама особа с инвалидитетом, а Мартиновић је посетио студенткиње Филозофског факултета Мину Завишин из Кикинде и Милану Матковић из Гајдобре. Мина је студенткиња прве године енглеског језика, а Милана прве године српског језика и обе су добиле смештај у Бајићу.

– Јако сам срећна што сам добила дом. Задовољна сам смештајем. Посебно ми је драго што имам друштво у соби. Имам много да учим и још увек нисам стигла да се упознам с Новим Садом – рекла је Мина Завишин.

Милана Матковић, у дому борави са личним пратиоцем и истиче да јој је факултет јако близу, и да је задовољна смештајем.

– Све ми је надохват руке. Соба је топла и удобна. Волим да се после предавања ушушкам и учим – каже Милана.

Мартиновић је истакао да СЦНС из године у годину, чини све како би се услови становања и учења у домовима што више унапредили на корист студената са инвалидитетом.

– Студентски центар вам је на располагању, шта год да вам је потребно. Желим вам пријатан боравак и много успеха у учењу и раду – рекао је Мартиновић.

Свих десет домова СЦНС су опремљени рампама за олакшан приступ особама са инвалидитетом. У оквиру СЦНС-а ради Канцеларија за смештај студената са инвалидитетом, студената са хроничним болестима и студената реконвалесцената.

Она је део Службе смештаја и њен задатак је да студентима са инвалидитетом, хроничним болестима и реконвалесцентима олакша поступак конкурисања, као и само усељење и становање у дому. Задатак Канцеларије је и да омогући остваривање приступачности јавних служби Студентског центра и њихових услуга.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here