Основци посетили фирме „Алинг конел“ и „Ингал“

Ученици седмог и осмог разреда ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра – Нова Гајдобра у оквиру „Професионалне оријентације“

Ученици VII/2 и VIII/2 разреда ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра – Нова Гајдобра су у петак, 3. новембра у оквиру „Професионалне оријентације“ посетили фирму „Ингал“ из Нове Гајдобре, власништво породице Жутковић. Ова фирма послује на тржишту Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Италије, Немачке и Француске, а бави се пројектовањем и производњом алата у разним областима индустрије (електроинсталационе компоненте, столарија, водоводне компоненте, гасна инсталација, елементи у металургији, елементи железница и слични елементи у машинству. Успешним пословањем постали су лидери на тржишту алата, а све се ради уз помоћ CNC машина.

Пре тога су ученици VII/1 разреда ОШ „Алекса Шантић“ Гајдобра – Нова Гајдобра посетили Компанију „Алинг конел“ која је регионални лидер у иновативним и сигурним електроинсталационим решењима. Ова изузетно успешна компанија послује скоро 40 година, а оснивач је Ристо Дангубић и једна је од најпознатијих породичних фирми како на нашим просторима, тако и шире.

– Наши ученици су имали прилику да се упознају са производним капацитетима, машинама за обраду метала, процесом рада, као и финалним производима „Алинг конела“. Ученике је испред Компаније угостио Стојан Дангубић, кажу у ОШ „Алекса Шантић“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here