Бачка Паланка остала последња која се чека за пријаву штете у Министарству пољопривреде

Споро, спорије, најспорије, Бачка Паланка... "То још увек није дошло до нас" - изјавила је министарка пољопривреде.

ОБРОВАЦ – У понедељак (11.09.) министарка пољопривреде Јелена Танасковић у пратњи председника општине Бачка Паланка посетила је пољопривредно газдинство Мирослава и Владимира Максимовића и на лицу места се уверила у штете које су настале на пластеницима и роду а које су настале након олујног невремена 21.07.2023. године.

Том приликом министарка је у изјави за медије између осталог изјавила: „Бачка Паланка је остала последња коју чекамо да нам да процену штете. То још увек није дошло до нас“.

Бранислав Шушница се након 50 дана од увођења ванредне ситуације у општини Бачка Паланка рекао да су формиране комисије које обилазе пољопривредна газдинства која су оштећена. Он је између осталог изјавио: „Колико сутра, у разговору са министарком смо се договорили, ми ћемо пријавити податак какав је њима потребан а и ми даље настављамо да обилазимо свако пољопривредно газдинство које је претрпело штету“.

Да ли процес контроле пријављених штета мора да буде бржи?

Наравно. Када причамо о процени штета треба споменути да су осигуравајуће куће које раде на територији општине Бачка Паланка, након олујних невремена у року од 10-ак дана урадили све процене на имовини и одмах извршили исплате штета својим осигураницима.

Од олујних невремна је прошло више од 50 дана, поједине културе су скинуте и управо се скидају. За тај посао се не може чекати комисија. Излазак комисија чекају и воћари и повртари са пластеницима који су претрпели штету, а на тим воћнацима и пластеницима чека велики посао уређења.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here