Незадовољни грађани: „Може се брзо реаговати ако се хоће“!

Уклоњен овчији стајњак на улазу у зграду Општине Бачка Паланка

БАЧКА ПАЛАНКА – Мештани Бачке Паланке јуче (14.08.) су десети пут протестовали и тражили оставке председника општине и чланова Штаба за ванредне ситуације. Протест су завршили тако што су просули овчији стајњак на улазу у зграду Општине Бачка Паланка.


Данас (15.08.) у раним јутарњим часовима стајњак је уклоњен, а протестанти преко социјалних мрежа поручују: „Видите да се може брзо реаговати ако се хоће. Да сте брзо реаговали и у уклањању опасних каблова неби било смртних исхода“.

Да подсетимо …

Окидач за протесте у Бачкој Паланци био је шок у локалној заједници због погибије 13-годишњег дечака који је 31. јула страдао од струјног удара, и то дванаест дана након прве олује која је задесила Бачку Паланку. Иако је надлежнима чак 27 пута пријављиван проблем са кабловима на том месту, нико их није уклонио. На исти начин је у свом дворишту девет дана раније погинуо и дечаков деда, покушаваћи да склони каблове под напоном.

Бес мештана додатно је појачао председник општине Бранислав Шушница својом бахатом реакцијом на забринутост новинарке БАП вести за врло проблематично стање безбедности у граду, скоро две недеље након што је олујно невреме погодило општину Бачка Паланка.

Први човек општине вербално је напао новинарску екипу БАП ВЕСТИ када је новинарка питала колико још у општини има необезбеђених каблова под напоном. Видно љут због питања, Шушница се извикао на екипу БАП ВЕСТИ. Уследио је низ свакодневних протеста на које се одазива огроман број грађана за тако малу средину.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here