За свако рођено дете по 25.000 динара

Према Одлуци о пружању финансијске помоћи породици за свако рођено дете у општини Бачка Паланка, планирано је да свака породица добије једнократну помоћ у износу 25.000 динара

БАЧКА ПАЛАНКА – Општинско веће је на седници одржаној у среду (04.10.) у малој сали Скупштине општине, а којим је председавао заменик председника Општине Мита Лачански, усвојило је предлог измене Одлуке о пружању финансијске помоћи породици за свако рођено дете.


Према овом предлогу је, према речима руководиоца Одељења за друштвене делатности Вере Жарковић, планирано да свака породица добије једнократну помоћ у износу 25.000 динара. До сада, породице у општини Бачка Паланка добијале су по 20.000 динара и ваучер у апотеци у вредности од 5000 динара, а од сада ће комплетан износ од 25.000 бити исплаћен породицама за свако рођено дете.

Усвојено је и неколико тачака везаних за Предшколску установу „Младост“ (извештај о раду за 2022/23, Годишњи план за 2023/24, Анекс уговора програма ПУ „Младост).

– Годишњи извештај и годишњи план су стратешка документа које смо у обавези по закону да донесемо, рекао је директор Предшколске установе „Младост“ Горан Шатара и додао.

– Најважније је да је прошла школска година завршена редовно и у стабилном финансијском пословању наше установе. Реализовали смо све планиране активности, па се надамо да ће тако бити и у овој школској години. У Годишњем плану је наведено детаљно шта ће који запослени у установи да ради и ми планирамо све активности неопходне за квалитетан и успешан рад.

Један од чланова Општинског већа се интересовао за радове у вртићу „Дуга“.

– Радови су завршени. Пре око две недеље смо добили објекат на коришћење, чека се само званичан папир. То време смо искористили да припремимо објекат и при крају смо са монтирањем опреме. Формирамо васпитне групе, али наши спискови нису коначни. Листе чекања ће коначно постати прошлост у Бачкој Паланци. Питање је дана када ћемо званично отворити вртић „Дуга“, додао је Шатара.

Усвојен је и закључак о спровођењу поступка и утврђивању Програма јавне расправе о нацрту буџета Општине за 2024.годину. Руководилац Одељења за финансије и буџет Маја Пилиповић навела је да ће се јавна расправа одржати од 10 до 31. октобра, а учесници у јавној расправи могу бити представници локалне самоуправе, грађани, представници месних заједница, јавних предузећа и установа, невладине организације, политичке странке, као и све друге заинтересоване стране.

Чланови Општинског већа су разматрали и прихватили информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за период од 1. јануара до 30. јуна ове године.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here