Херцеговина подрхтавала целу ноћ, забележено више од 30 потреса

У Стоцу је забележена и једна жртва, девојка на чију је кућу пала стена.

235
Фото: Pixabay

Након синоћњег снажног земљотреса који је уздрмао Херцеговину и већи део БиХ и Далмације, тло је током ноћи наставило да подрхтава нешто слабијим интензитетом. Забележено више од 30 потреса.


На подручју Херцеговине је након синоћењег земљотреса магнитуде 5,7 јединица Рихтерове скале, током ноћи забележено више од 30 потреса слабијег интензитета, показују подаци Републичког сеизмолошког завода Србије (РСЗ).

Како се види на листи аутоматски лоцираних земљотреса на сајту РСЗ, најјачи накнадни потрес имао је магнитуду 4,1 по Рихтеру.

Епицентри свих земљотреса били су у близини Стоца, у Федерацији БиХ.

Прве информације указују да је најјачи земљотрес синоћ био прилично „плитак“, односно да је хипоцентар на свега два километра, преноси Кликс.

Земљотрес је синоћ потресао Босну и Херцеговину у 23 сата и 7 минута, а епицентар је био у близини Стоца.

У Стоцу је забележена и једна жртва, девојка на чију је кућу пала стена. Има више повређених, а драматично је било и у Љубињу где је причињена знатна материјална штета.

Највећа штета у Љубињу је на згради општине која је грађена још за вјеме Аустругарске монархије .

Стеван Бекан, начелник штаба за ванредне ситуације у Требињу, рекао је да у том граду није било повређених грађана и да није било пријава да је дошло до већих оштећења стамбених јединица.

„Наравно, треба и даље бити на опрезу онако колико је могуће, јер постоји могућност нових потреса у смиривању тла. Искрено се надам да неће бити овакве јачине“, рекао је Бекан.

Подрхтавање тла се осетило и у Сарајеву, Тузли, Мостару и другим градовима.Тресло се и у Црној Гори, Далмацији, а потрес се осетио и у Србији.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here