Brnabić: Odluka o polasku u škole u ponedeljak ili utorak

67
Foto: 021.rs, ilustracija

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se planira da odluka o polasku učenika u škole bude saopštena u ponedeljak ili utorak.


Brnabić je za televiziju Hepi rekla da će na sastanku sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i članovima Kriznog štaba u 13 časova, biti reči o polasku učenika u škole od septembra.

„Moja namera je da radimo na tome čitav vikend kako bismo u ponedeljak ili utorak izašli sa jasnim i konkretnim preporukama“, rekla je premijerka.

Kako je navela, na tom sastanku planira se pregled uputstva Ministarstva prosvete koje se odnosi na mere prevencije protiv koronavirusa, na održavanje časova fizičkog vaspitanja i na trajanje časova.

Oops...
Slider with alias matis namestaj novooo not found.

 

Ona je rekla da se snimaju časovi za onlajn nastavu, kako bi školstvo bilo spremno na sve mogućnosti.

„Svakako ćemo se truditi da deca budu što više fizički u školama jer je to važno, pogotovo za prvake“, kazala je Brnabić.

Govoreći o peticiji lekara „Ujedinjeni protiv kovida“, premijerka ja rekla da Vlada želi da razgovara i čuje drugačije mišljenje i savete o drugačijim pristupima, a da se sa druge strane dobija odgovor „krenuti od A do Z i razgovarati sa svakim pojedinačno“.


Pogledaj: Digitalni svet- novi predmet za prvake od 1. septembra


„I dalje sam tu i želim da razgovaram sa bilo kim ko ozbiljno i odgovorno želi da razgovara. Ali ako kažemo da njih ima 2.800 pa da razgovaram 24 časa, onda bih potrošila samo na njih šest meseci umesto da radim nešto drugo za sve gradjane Srbije“, rekla je Brnabić.

Ona je kazala da Srbija ima dovoljno medicinske opreme i da zdravstvo „ne treba da brine“, kao i da svi pacijenti mogu dobiti neophodnu terapiju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here