Објављене нове цене горива до следећег петка

И дизел и бензин јефтинији

Foto: 021

Објављене су нове цене горива. Литар евродизела ће од данас од 15 часова до следећег петка на пумпама максимално коштати 197, а бензина 168 динара. То значи да су и дизел и бензин јефтинији. Прошле недеље је цена горива била 200 динара за литар евродизела, а за литар бензина 170 динара.


Литар евродизела ће од данас од 15 часова до следећег петка на пумпама максимално коштати 197, а бензина 168 динара. То значи да је дизел појефтинио,а да је бензин скупљи. Прошле недеље је цена горива била 200 динара за литар евродизела, а за литар бензина највише 170 динара.

Влада Србије од фебруара прошле године контролише цене горива, а оне се усклађују недељно и петком их објављује надлежно министарство. Када су први пут замрзнуте бензин је коштао 171 динар, а дизел 179 динара.

Влада Републике Србије усвојила је прошлог четвртка на седници измењену Уредбу о ограничењу висине цена деривата нафте, што значи да ће и у наредних месец дана држава контролисати цену бензина и дизела. Како је саопштено из Владе Србије, трајање Уредбе се продужава до 28. фебруара, а у циљу даљег спречавања већих поремећаја на тржишту и очувања животног стандарда становништва.

На седници су донете и одлуке о привременом продужењу забране извоза Евро дизела ЕН 590 такође до 28. фебруара, као и о привременој забрани извоза и изношења природног гаса до истог датума. Све ове одлуке примењују се од 1. фебруара.

„Како би се омогућило несметано снабдевање тржишта дериватима нафте и очувао стандард грађана, Влада Србије одлучила је да на још месец дана, односно до краја фебруара, продужи и важење Одлуке о привременом смањењу износа акциза на поједине деривате нафте за 10 одсто“, саопштено је из Владе Србије.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here