Пет година од убиства Оливера Ивановића

До сада нису утврђени налогодавци и починиоци.

Фото: 021.rs

Пет година од убиства лидера Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда” Оливера Ивановића навршило се данас, а до сада нису утврђени налогодавци и починиоци.


Оливер Ивановић убијен је ујутру 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија његове странке у северном делу Косовске Митровице.

Откривено да је Куртијева изборна кампања финансирана словеначким…

Београда је више пута саопштио да Приштина није желела да одговара на упите државних органа Србије у вези са истрагом и доказима.

Суђење пред основним судом у Приштини и даље траје. Ивановић је од јануара 2014. године са још четворицом Срба био притворен у затвору у Косовској Митровици, а оптужница га је теретила за наводни ратни злочин над цивилима на КиМ 1999. године. Ивановић је у августу 2015. године започео штрајк глађу због одбијања да га пусте да се брани са слободе, а затим је због нарушеног здравља пребачен у болницу у Косовској Митровици. На девет година затвора је осуђен 21. јануара 2016. године. Та пресуда је потом укинута, а 2017. године почело је поновљено суђење у том поступку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here