Пашалић: Дечак је погинуо од струјног кабла који највероватније припада јавној расвети

"Што се тиче 27 пријава грађана које се помињу у медијима, заменик председника општине ми је рекао да ниједна није стигла службама локалне самоуправе", казао је Пашалић у саопштењу Заштитика грађана.

Foto: RTV

БАЧКА ПАЛАНКА – Заштитник грађана Зоран Пашалић, након сазнања из медија да је у Бачкој Паланци од струјног удара погинуо дечак, затражио је изјашњење локалне самоуправе, која га је известила да је дечак настрадао од струјног кабла који највероватније припада јавној расвети.


Та самоуправа је известила и да није добила ниједну пријаву грађана Бачке Паланке због необезбеђених каблова под напоном, саопштио је Заштитника грађана.

Наведено је да је Пашалић најавио да ће се обратити свим надлежним институцијама које, према досадашњим сазнањима, могу бити одговорне за ову трагедију.

„Заменик председника општине Бачка Паланка ме је информисао да је у ноћи 21. јула у дворишту своје куће погинуо теча дечакове мајке тако што је ухватио кабл у свом дворишту, као и да не поседује сазнања о томе из којих разлога је кабл био необезбеђен и доступан покојнику“, рекао је Пашалић.

Он је казао да му је заменик председника општине пренео да је изашао на лице места, да је том приликом затекао домаћинство без електричне енергије, ватрогасце и хитну помоћ који су га информисали о ситуацији.

„Заменик председника општине Бачка Паланка ми је пренео и да је у вечерњим сатима 31. јула у Доситејевој улици испред броја 38, страдало малолетно лице услед струјног удара из кабла, који је, према његовом мишљењу, био необезбеђен и припада јавној расвети“, рекао је Пашалић.

Навео је и да дечак није погинуо испред своје куће, јер је његово пребивалиште на другој адреси.

„Што се тиче 27 пријава грађана које се помињу у медијима, заменик председника општине ми је рекао да ниједна није стигла службама локалне самоуправе“, казао је Пашалић у саопштењу Заштитика грађана.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here