Broj mrtvih u zemljotresu u Turskoj porastao na 29

348
EPA (STR)

ANKARA – Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) saopštila je da je broj poginulih u zemljotresu koji je pogodio grad Elazig, na istoku zemlje porastao na 29, ali su pripadnici spasilačkih ekipa 24 sata nakon razornog potresa ispod ruševina uspeli da spasu dvoipogodišnju devojčicu.


Spasilačke ekipe su u jednom momentu čule glas koji je dolazio ispod ruševina srušene zgrade u četvrti Mustafa Paša. Ubrzo su uspostavili kontakt sa ženskom osobom koja im je kazala da se s njom ispod ruševina nalazi i dete, javila je Anadolija.

Žena je uplakanim glasom dozivala u pomoć, govoreći kako više ne mogu izdržati ispod ruševina.

Spasilačke ekipe su potom uložile ogromne napore i na kraju iskopale tunel i uspele da dođu do mesta gde su se nalazili i devojčicu izvuku na sigurno i prebace u bolnicu. Pripadnici spasilačkih ekipa čine sve napore kako bi spasli i majku, prenosi Klix.ba.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama Turske (AFAD) je saopštila je da je broj poginulih u zemljotresu koji je u petak pogodio grad Elazig, na istoku Turske, porastao na 29. Nakon snažnog zemljotresa lekarima se za pomoć obratilo 1.466 osoba.

Prema najnovijim podacima, u zemljotresu su urušene ukupno 72 zgrade, 514 su pretrpele ogromnu, a 409 manju štetu.

U centralnim delovima Elaziga i dalje traje potraga i akcija spašavanja za preživelima.

Epicentar potresa jačine 6,8 stepeni po Rihteru je registrovan u petak u 20.55 sati po lokalnom vremenu, u mestu Sivrice, nedaleko od grada Elaziga, u blizini granice sa Sirijom.

Zemljotres se osetio i u okolnim gradovima Adana, Hataj i Osmanije, te na području severnih dijelova Sirije i Iraka.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here