Проруске снаге оптужиле Кијев за гранатирање

У протекла 24 сата, односно 17. фебруара, регистровано је укупно 29 кршења примирја од стране војних јединица Украјине

112
Фото: Pixabay

Проруске снаге у источној Украјини оптужиле су украјинске владине снаге за  артиљеријске и минобацачке нападе у три одвојена инцидента у петак (18.02.).


Самопроглашена Доњецка Народна Република је саопштила да је гранатирано село Петривске јутрос (18.02.) у 05.30 часова по локалном времену, док је самопроглашена Луганска Народна Република пријавила јутрос два два инцидента са минобацачком ватром, преноси Танјуг.

Из мисије ЛНР-а при Заједничком центру за контролу и координацију поручују да су украјинске владине трупе у протекла 24 часа чак 29 пута прекршиле примирје на територији ЛНР-а.

„У протекла 24 сата, односно 17. фебруара, регистровано је укупно 29 кршења примирја од стране војних јединица Украјине”, преноси Танјуг.

Агенција Интерфакс јавља да је руско министарство одбране објавило да се неколико руских пешачких јединица вратило у своје базе у регијама Дагестан и Чеченија, и то након што су завршили вежбе на Криму.

Кремљ је ове недеље саопштио да је почео са повлачењем дела војника из подручја која се граниче са Украјином, али Кијев и Запад тај потез оспоравају, наводећи да су одређене јединице и опрема замењене другима.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here