Novi Sad dobija četvrti most. A Bačka Palanka?

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je potpuno izvesno da će Novi Sad dobiti i četvrti most

3891
Foto: RTV (Jaroslav Pap)

NOVI SAD: Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je u petak da je Tržni centar “Promenada” otvoren, jer je njen vlasnik rešio probleme u vezi s konstrukcijom objekta i protivpožarne zaštite.


Odgovarajući na pitanja novinara, Vučević je rekao da je danas CEOP podigao zapisnik građevinske inspekcije Grada Novog Sada da je potpuno prekontrolisana konstrukcija objekta i zapisnik protivpožarne policije da su svi uređaji ispravni i projekti urađeni.

U toku je predaja zapisnika o tehničkom prijemu i podnošenja zahteva za upotrebnu dozvolu, tako da smo mi dozvolili da sa zapisnikom o tehničkom prijemu oni rade, a upotrebna dozvola će biti izdata u ponedeljak ili utorak, tu su već u pitanju dani, rekao je Vučević.

Najvažnije je, kaže, da zakupci više ne trpe štetu i dodaje da će im vlasnik verovatno dati popust od 100 odsto na cenu zakupnine za period od dva meseca koja nisu radili.

Upitan za ponude za izgradnju garaže u Novom Sadu, Vučević je rekao da će odluka komisije biti doneta do kraja meseca i da će se na sednici Skupštine grada početkom juna ići sa predlogom ponude.

Pre virusa korona, kaže Vučević, Novi Sad je imao jednu ponudu za koncesiju na četiri garaže, tri podzemne i jednu nadzemnu. Međutim, s obzirom da je bilo reči o kineskom partneru, oni su odustali zbog problema u njihovoj državi.

Dobili smo ponudu austrijsko-srpskog konzorcijuma, videćemo da li je firma ispravna. Ako je sve u redu, mi ćemo ići na Skupštinu da se prihvati ta ponuda i da se zaključi ugovor, rekao je Vučević.

 

Spajanje Bulevara Evrope i Sremske Kamenice

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je potpuno izvesno da će Novi Sad dobiti i četvrti most koji bi trebalo da spaja Bulevar Evrope i Sremsku Kamenicu.

Vučević je novinarima u Novom Sadu rekao da je juče Vlada Srbije, na predlog Novog Sada i uz podršku predsednika Republike, proglasila projekat novog mosta u Novom Sadu za projekat od nacionalnog značaja.

“Sada je potpuno izvesno da Novi Sad dobija i četvrti most i očekujem da ćemo brzo krenuti i sa radovima”, rekao je Vučević.

Vučević je potvrdio i da je Grad Novi Sad prihvatio inicijativu Udruženja biciklista za izgradnju pojedinih staza, s obzirom da je, primećuje, povećan broj ljudi u tom gradu koji koriste bicikl kao prevozno sredstvo.

U planu je, kaže, veliki projekat izgradnje biciklističke staze na starom putu od Novog Sada do Beograda, a uskoro će se graditi nastavak staze Begeč-Futog, koja će spojiti Futog s Telepom i zatim Telep s Limanom.

Upitan da li će se graditi most-blizanac postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta na Kanalu DTD, Vučević je kazao da se od tog projekta nije odustalo i da će se graditi čim se reše imovinsko-pravni odnosi, koji su, kaže, dosta komplikovani.

Mi rešavamo imovinsko-pravne odnose, treba sedam kuća u tom kraju da se pomere i kada rešimo imovinu, moći će da se radi, rekao je Vučević.

Vučević je novinarima potvrdio i da Dino park odlazi iz grada, jer je istekao ugovor, a oni su izabrali neki drugi grad.


Pogledaj: Muke stanovnika Neština i Vizića se nastavljaju, novi most je preka potreba (VIDEO)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here