Србија и Бразил одиграли узбудљив меч, „Орлови“ поклекли

Почиње друга рунда Мундијала

Фото: Принтскрин (YouTube/FIFA)

Србија и Бразил одиграли су изузетно занимљиву утакмицу 1. кола Светског првенства у фудбалу, а пораз „Орлова“ од великог фаворита, 0:2, није обесхрабрујући као истоветан на прошлом Мундијалу: такав резултат је тад значио повратак кући из Русије, а сада изабраници Драгана Стојковића имају још две шансе да освоје бодове за нокаут фазу. Прва је у понедељак у 11 часова против Камеруна, који је раније овог дана поражен од Швајцарске са 0:1.


Чак 88 година наши нису победили Бразилце у фудбалу, али… Иако се спортски рецепти из тих старих, „Монтевидео“ (и која година приде) времена, наизглед не могу применити на модеран фудбал, један и те како може.

Играти мудро, а храбро. И, не клонути духом.

Утакмицом Србија – Бразил, завршен је први круг на Светском првенству у Катару. Нажалост, наша репрезентација доживела је болан пораз, после којег ће ипак морати да дигне главу и да размишља о понедељку, када ће играти против Камеруна. Исто тако, Мундијал се брзо наставља другим кругом, који почиње у петак 25.11, са четири утакмице – као и претходних дана.

11:00 Велс – Иран

Острвљани су почели Мундијал ремијем против Америке (1:1) и у дуелу против аутсајдера групе мораће да „нападну“ победу ако желе да у вероватно последњем Мундијалу Гарета Бејла, Арона Рамзија, Џоа Алена и голмана Вејна Хенесија, асова који су одвели екипу до сензационалног полуфинала Европског првенства 2016. Најуспешнија генерација у историји те репрезентације заслужује велики резултат на опроштају и за то ће бити неопходна победа против екипе Карлоша Кеироша.

Са друге стране, португалског селектора на клупи Ирана свакодневно „бомбардују“ питањима која немају везе са спортом, а он на њих одговара оштро. Тога ће сигурно бити и у наставку Мундијала, посебно након јучерашњег хапшења познатог иранског фудбалера и бившег репрезентативца – из политичких разлога. Иранци су у првом колу доживели дебакл против Енглеске – 2:6.

14:00 Катар – Сенегал

У другом мечу дана, на стадиону „Ал Тумама“, на терен ће истрчати домаћа репрезентација – сасвим извесно најлошија на Мундијалу. Биће ово огромна шанса за Сенегал да постане прва афричка селекција која је победила на овом Светском првенству, јер је у првом колу (незаслужено, али ипак) изгубио од Холандије, као што су губили и Камерун од Швајцарске и Гана од Португала, док је Мароко одиграо нерешено против Хрватске, а Тунис против Данске. Делује да је дошло време да се радује и неко са „Црног континента“ и првак Африке не би смео да ову шансу пропусти.

17:00 Холандија – Еквадор

Док селектор „лала“ Луј Ван Гал плеше свој „Последњи плес“ на Мундијалу, његов тим није у првом колу деловао убедљиво, али је савладао Сенегал головима Кодија Гакпа у 84. минуту и Давија Класена у 89. И у данашњем мечу екипа чувеног селектора биће велики фаворит и има огромну прилику да тријумфом против Еквадораца „овери“ прво место у Групи А, на којем је Холандија „виђена“ од жреба. Заиста делује невероватно да би слабашни Катар могао да угрози Ван Галов тим, као што би било изненађење ако пред њим не падне и Еквадор, предвођен двоструким стрелцем са отварања Мундијала – Енером Валенсијом.

20:00 Енглеска – САД

Такмичарски дан „затвориће“ дуел дефинитивно најзвучнијих екипа. Енглези би требало да нападну Американце у истом саставу у којем су у првом колу разбили Иран – са Харијем Кејном у нападу, Мејсоном Маунтом, Рахимом Стерлингом и Букајом Саком иза и поред њега у офанзиви. Иако је репрезентација Америке (са изузетком прошлог Мундијала) редован учесник овог турнира и иако у свом тиму има звезду Челсија Кристијана Пулишића, ипак ће бити крупно изненађење ако Енглеска не победи и не настави да „гази“ кроз групну фазу Светског првенства.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here