Мини кајакаши Tarketta прваци Војводине

Бачка Паланка не треба да брине за будућност кајака. Честитамо!

Кајак клуб „Панонија“ из Апатина, 29. јула био је домаћин овогодишњег Првенства Војводине у мини кајаку. Учешће је узело 15 клубова, са укупно 138 такмичара. Мини кајакаши „Tarkett освојили су укупно 12 медаља, од чега 3 златне, 2 сребрне и 7 бронзаних.


У конкуренцији дечака и девојчица рођених 2014. и 2015. године, освојене су 4 медаље и све четири бронзане. У кајаку једноседу Карановић Маша била је трећа на дистанци од 1000м, док је на истој деоници у мушкој конкуренцији Бељански Лука такође циљну линију прошао као трећепласирани. Још две медаље освојене су у тркама  мини двоседа на дистанци од 500м, мушки двосед у саставу Томић Милан- Шешум Матија, док су у женској Карановић Маша- Тртић Тара довеслали до бронзаних одличја.

У конкуренцији дечака и девојчица рођених 2013. године, кајак клуб „Tarkett“ је имао представнике само у мушкој конкуренцији, па је мини двосед у саставу Карановић Лука- Вјештица Вељко освојио бронзану медању, док су у мини четверацу Бељански Никола- Бељански Лука- Стевић Урош- Карановић Лука постали Прваци Војводине освојивши убедљиво прво место.

И у конкуренцији дечака и девојчица рођених 2012. године освојене су две медаље, брoнзана мини двосед у саставу Калајић Лана- Мишков Тијана, док је златну медаљу освојио двосед у саставу Роквић Теодор- Стевић Немања, чиме су постали такође Прваци Војводине у овој дисциплини.

Још четири медаље освојене су у најстаријем узрасту, код дечака и девојчица рођених 2011. године.  Двосед у саставу Миливојевић Ненад- Новак Стефан довеслао је до сребрног одличја. Такође сребро освојиле су и девојчице, двосед у саставу Вјештица Вања- Стојадиновић Теодора. Мини четверац у саставу Стојаковић Лазар- Томић Лазар- Радовановић Милош- Драгојловић Милош освојио је бронзану медаљу, док је женски четеврац у саставу Вјештица Вања- Стојадиновић Теодора- Иванковић Марија- Ђилас Милка трку завршио као првопласиран и окитио се златним одличјем.

У свеукупном пласамну, на трећем месту нашла се екипа „Дунава“ из Бездана са освојених 128,5 бодова, друго место заузела је екипа „Тисин цвет“ из Сенте са 157,5 бодова, док је прво место освојила екипа „Tarkett“-а са освојених 168 бодова и окитила се титулом Првака Војводине.

За две недеље, 12. 08. кајак кану клуб „Tarkett“ је домаћин Првенства Државе у мини кајаку, што је уједно и последње такмичење у овој сезони за мини кајакаше.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here