„Tarkett“ успешан и у Шапцу

Такмичари кајак кану клуба „Tarkett“ освојили су укупно 10 медаља, и то све у оквиру Мини кајак лиге.

619
Фото: KKK Tarkett

У суботу 16.07.2022. године на Сави у Шапцу одржано је III коло Мини кајак лиге, Пионирске лиге и лиге Олимпијских нада.


Такмичари кајак кану клуба „Tarkett“ освојили су укупно 10 медаља, и то све у оквиру Мини кајак лиге.

У најмлађој лиги, Мини кајак лиги, као што је већ речено, освојено је укупно 10 медаља, од чега 3 златне, 4 сребрне и 3 бронзане. У конкуренцији дечака 2013/2014 годиште у трци мини једноседа на 1000м златну медаљу је освојио Бељански Никола, а сребрну у истој трци Стевић Урош, док су заједно у трци мини двоседа на 500м довеслали до златног одличја.

У конкуренцији дечака 2012. годиште до бронзане медаље је стигла посада мини четверца у саставу Суботић Лазар – Радоја Вукашин – Радовановић Филип – Маринковић Филип, док је у женском делу екипе у овом годишту најбоља била Станчевић Ања која је у мини једноседу на 1000м освојила бронзану медаљу, док је у мини двоседу са Калајић Ланом довеслала до златног одличја.

До бронзане медаље довеслале су и Вјештица Вања и Иванковић Марија у мини довседу на 500м у конкуренцији девојчица 2011. годиште. Мини четверац такође у овом годишту, окитио се сребрном медаљом на деоници од 500м у саставу Вјештица Вања – Иванковић Марија – Кнежевић Софија – Ђилас Милка.

Ни код дечака није изостала медаља. У мини двоседу Стојаковић Лазар и Новак Стефан кроз циљ су прошли као другопласирани и освојили сребро, а мини четверац у саставу Миливојевић Ненад – Томић Лазар – Драгосављевић Милан – Зорић Александар окитио се такође сребрном медаљом, али у конкуренцији дечака 2011/2010 годишта.  У свеукупном пласаману када говоримо о Мини кајак лиги, „Tarkett“ је учврстио своју позицију на самом врху табеле и после три кола води са укупно 653, 5 бода, испред трећепласираног „Дунав“-а из Бездана (452 бода) и другопласиране „Зорке“ из Шапца (551 бод).

У Пионирској лиги, „Tarkett“ је имао својих 5 представника. Иако нису освојили
медаље на овом колу, они су освојили довољан број бодова да задрже треће место на табели у свеукупном пласману.

У лиги Олимпијских нада, „Tarkett“ је имао само једног представника, па је на овом колу освојио у свеукупном пласману 14 место, али када се саберу бодови са три кола, „Tarkett“ је тренутно на 4. позицији.

За две недеље, 30.07.2022. године ће се у Забрежју одржати IV коло Мини кајак лиге, Пионирске лиге и лиге Олимпијских нада, које је уједно и последње коло у овој години.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here