Četiri medalje za mlade karatiste iz Bačke Palanke

Prvenstvo Vojvodine u karateu za učenike osnovnih i srednjih škola

470

U Inđiji je održano prvenstvo Vojvodine u karateu za učenike osnovnih i srednjih škola na kojem je učestvovalo i petnaest karatista iz Bačke Palanke koji su osvojili četiri medalje (po jednu zlatnu i bronzanu i dva srebra).


Najuspešniji od takmičara iz naše opštine je bio učenik osmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Aleksandar Boškov, koji je sa tri pobede osvojio zlato i poneo titulu prvaka Vojvodine.

Srebrna medalja je uz dve pobede i jednim porazom pripala Marku Borockom, učeniku sedmog razreda iste škole.

Treće mesto i bronzanu medalju u konkurenciji osnovnih škola osvojila je učenica četvrtog razreda OŠ „Zdravko Čelar“ iz Čelareva, Nađa Valašek. Ona je u veoma jakoj konkurenciji ostvarila šest pobeda i zabeležila jedan poraz.

[rev_slider alias=“matis-namestaj-novooo“][/rev_slider]

 

Odličan nastup u konkurenciji srednjih škola imala je i naša bačkopalančanka učenica Srednje medicinske škole u Novom Sadu, Milica Nikolić koja je sa dve pobede i jednim neuspehom osvojila drugo mesto i srebrnu medalju.

– Pored osvajača medalja na prvenstvu Vojvodine, plasman na državno prvenstvo su stekli i osvajači četvrtih mesta, kaže Lazar Radoš iz Saveza za školski sport Opštine Bačka Palanka. To su Kalina Valašek iz OŠ „Zdravko Čelar“, Jovan Urošević učenik OŠ „Vuk Karadžić“ i učenica OŠ „Zdravko Čelar“ Tara Pilipović.

Prvenstvo Srbije za učenike osnovnih i srednjih škola u karateu se održava 21. aprila. Organizator takmičenja je bio Savez za školski sport Srbije, a tehničku organizaciju je snosio Karate savez Vojvodine.


Pogledaj: Šahovski genije iz Bačke Palanke

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here