Дуња Ступар шампионка Балкана у катама екипно

Сјајан резултат. Браво за Дуњу!

ЉУБЉАНА – На Балканском првенству у каратеу за кадете и јуниоре одржаном од 17. до 19. новембра 2023. године учествовало је преко 1100 такмичара из 13 држава.


Међу 148 представника Србије учествовали су и чланови Карате Академије Бушидо – Дуња Ступар и Александар Бошков. Дуња Ступар освојила је златну медаљу у категорији кадеткиње/јуниорке кате екипно у националном тиму са Тамаром Мајкић (КК “Агробанат”, Пландиште) и Горданом Грбић (КК “Студент”, Нови Сад).

Након одличног наступа у елиминацијама пласирале су се у финале и убедљиво савладале ката тим Црне Горе. У појединачној конкуренцији, Дуња је завршила на 7. месту у конкуренцији у којој се такмичила 31 такмичарка, док је Александар Бошков у јуниорима појединачно заузео 11. место, такође у конкуренцији 31 такмичара. Оба такмичара су успела да покажу свој максимум на овом такмичењу, и у конкуренцији, где су учествовали освајачи медаља са европских и светских првенстава, показали да су итекако конкурентни. За две недеље очекује их светска лига за младе у Венецији (WKF Youth League).

У генералном пласману репрезентација Србије је заузела друго место, иза репрезентације Турске која је светска карате сила.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here