Nije čekala bolja vremena, već je sama napravila svoj posao

Priča o ženi koja nije čekala da joj neko drugi nađe posao ili "visila" pred vratima biroa za zapošljavanje, nego se sama osmelila da pokrene svoj posao.

0
5635

Život je pun uspona i padova. Pravi je izazov upustiti se u borbu i prevazići sve nedaće koje nam se nađu na putu. Često se nađemo u surovim okolnostima, nepripremljeni, gde je potrebno brzo da reagujemo, inače budemo izbačeni iz sistema. Mirjana je na pravi način odreagovala na izazove koji su se našli pred njom i izašla kao pobednik.

Posao je propao i firma se ugasila, ostala sam bez prihoda.

– Odrasla sam u skladnoj porodici koja je bila dobro organizovana i imala dobar izvor prihoda. Moja porodica je imala privatnu firmu i bavili smo se informisanjem. Izgledalo je kao da će sve biti u redu i u narednom periodu i da će firma nastaviti sa prirodnim tokom razvoja i rasta koji smo planirali, ali stvari nisu uvek takve kakve mi očekujemo da će biti.

Rešila sam da razvijem svoju umetničku crtu i upustim se u nešto novo.

Bilo je potrebno brzo reagovati i smisliti šta je to potrebno tržištu i koja to znanja mogu upotrebiti da bi nastavila da zarađujem i nastavim život istim tokom. Završila sam srednju umetničku školu i višu tekstilnu, pa sam zaista htela da ostvarim svoj san i na neki način unovčim svoje veštine.

Mirjana za razbojem

Nedeljama sam istraživala i tražila šta je to što je popularno i što se traži, a da tržište nije prezasićeno sa tim proizvodom. Otkrila sam informaciju da su se stari zanati vratili u modu i da su ručno pravljeni proizvodi veoma traženi. 

– Nekako sam došla do starog razboja koji je samovao na jednom tavanu, platila sam ga čitavih 5000 dinara. Tu počinje moja avantura. Učila sam i pokušavala dugo da shvatim kako pokrenuti razboj i napraviti osnovu za rad. Veliku zahvalnost dugujem ženama iz Udruženja „Zlatne ruke“ i gospođi Boji koja mi je nesebično pomogla.

Mirjanina krpare na nameštaju mušterije

Uspeh je u vašim rukama. Vredno radite i verujte u sebe.

Prodaja je počela i tržište je odlično prihvatilo moj proizvod, pa sam došla na ideju da proširim broj svojih proizvoda. S obzirom da mi je majka krojačica, rešila sam da se i ja oprobam u tom zanatu koji je veoma blizak ovom sa kojim sam počela. Uz pomoć majke i komšinice Ane nastali su prvi jastučići, haljinice, gnezda i šatori.

MiMa_babycouture proizvod

Mirjana danas šije i masovno prodaje baby posteljine, ogradice, gnezda, valjke, pletenice, šatore i sve što vam treba za ugodan i lep san vaše bebe. Takođe šije i zavese, posteljine i jastučnice za odrasle.

Ona danas svoje proizvode prodaje preko instagrama i facebooka, a takođe je veliki broj kupaca koji dolaze direktno u prodavnicu, mali lokalčić od dvadesetak kvadrata, mesto gde magijom, sa puno ljubavi, nastaju svi njeni proizvodi. Ako želite da je posetite i pogledate šta ona radi i kako, lokal se nalazi u Jugoslovenske armije 15 u Bačkoj Palanci i radno vreme lokala je od 09 do 17 časova.

https://www.instagram.com/p/B4XyWSwpu0g/?fbclid=IwAR3urSMAF-uR8Lzmwi5cCufrFhP7Z6i__2fTb4DsunLgiqQTEu7Nh0BfTxM

Najjači vetar u leđa daju joj zadovoljne mušterije

-Kako Mirjana kaže, danas najviše šije posteljine za bebe i bračne i singl krevete i maksimalno se trudi da bira materijale koji su prirodni, a posebnu pažnju posvećuje dezenima i kombinaciji boja i tkanina. Kaže da svakodnevno dobija na desetine divnih poruka pohvala i podrške.

„To je ono što me pokreće i što mi govori da nastavim dalje i onda kada je to zaista teško. Ulaganja i troškovi su veliki, jer radimo samo sa materijalima visokog kvaliteta“.

Svaka posteljina urađena je od više dezena koje Mirjana kombinuje i duplog sloja punjenja. Punjenje je pričvršćeno sa svih strana i štepano tako da se ne gužva ni tokom stalnog pranja u veš mašini. Prioritet joj je da posteljina zaštiti bebu, da joj ulepša krevetić i omogući raj za mirne snove.

Komlet pamučnu posteljinu sa ogradicom, navlakom za jorgan, jastučnicom i čaršafom možete kupiti za 5000 dinara, a dezen vi birate, kao i izgled posteljine.

https://www.instagram.com/p/B4aBIxfJD8X/?igshid=qlxxgn42e7l9&fbclid=IwAR2NoLwTxMXbuNteCg5zYfmxer24GYbH1TbQQ5andGrGWmeBKSK1MrJvCoc

Ulažite u sebe, jer ako radite na sebi – uvek se isplati.

Morate sami učiti na svojim greškama, to je najbolji način učenja zanata. Morate savladati strah od neuspeha i iseći materijal hrabro. Morate pogrešiti, ali svaka stvar se može prepraviti i od toga napraviti nešto drugo. Nemate šta da izgubite, možete samo da dobijete, jer rizik je put uspeha. Kupila sam rolnu materijala koju sam sekla i pravila svašta. Na taj način sam vežbala i napravljene komade sam poklanjala prijateljima.
– Nikada ne odustajte kod prve prepreke, put do uspeha je trnovit, ali je zadovoljstvo kada se do uspeha stigne vredno truda.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here