Novi pik se očekuje sledeće nedelje, jučerašnji dan natragičniji od početka borbe sa kovidom

895

Na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti kovid 19, Vlada Republike Srbije na usvojila je Odluku o određivanju posebnih mera zaštite stanovništva od ove zarazne bolesti na teritoriji Grada Beograda.


Petak je po mnogim parametrima bio najtragičniji dan od početka borbe sa kovidom 19. Broj aktivnih slučajeva 3.639.

Na Kosovu i Metohiji još 205 osoba zaraženih koronavirusom

Na Kosovu i Metohiji je u poslednja 24 časa testirano 388 uzoraka, od čega je registrovano 205 pozitivih na kovid-19, saopšteno je iz Nacionalnog instituta za javno zdravlje u Prištini.

[rev_slider alias=“lotus_centar“][/rev_slider]

 

Najviše zaraženih je u Prištini, Uroševcu, Prizrenu…, a ukupan broj aktivnih slučajeva je 2.259. Ukupan broj pozitivnih slučajeva koronavirusa na KiM je 4.512, od 27.304 testiranih osoba.

Lončar: Podaci od protekle noći ne ohrabruju

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar da podaci od prethodne noći ne ohrabruju, kao i da je tokom jučerašnjeg dana i protekle noći samo u Beogradu bilo više od 3.000 pregleda. Poručio je da ti podaci pokazuju kako se mi ponašamo i kako se lično borimo protiv koronavirusa.

Zlatibor Lončar je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je u toku poslednjeg dana i noći u Beogradu bilo 3.185 pregleda, a samo na Infektivnoj klinici 318.

„Od toga smo imali negde oko 270 prijema, znači pacijenata koji su morali da budu primljeni što u Beogradu što u unutrašnjosti“, dodao je Lončar.

Dvoje preminulih u Novom Pazaru, smiruje se situacija u Sjenici

Koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek kaže za RTS da je, nakon dramatične noći između četvrtka i petka kada je preminulo 10 pacijenata, situacija u bolnici u tom gradu nešto bolja.

Hospitalizovano je 309 pacijenata, tokom noći bilo je 40 prijema. Na respiratorima je pet pacijenata na mehaničkog ventilaciji i tri na neinvazivnoj.

Kaže da je u poslednja 24 sata došlo do dva egzitusa (smrtna slučaja), a jedan pacijent je transportovan za Niš.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

„Ove cifre ohrabruju, mi nastavljamo borbu istom žestinom, moramo da budemo u 100 odsto borbenoj gotovosti“, rekao je Đerkel.

Prema njegovim rečima, kovid odeljenje u Sjenici je zatvoreno, a nastavljaju da rade sve četiri kovid ambulante. Svi pacijenti iz Sjenice su u bolnici u Novom Pazaru.


Pogledaj: Anketa: Šta mladi građani opštine Bačka Palanka misle o demonstracijama? (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here