Ostvareni plasman realnost

U Rukometnom klubu „Lavovi BP“

399

Nikad kraći prvi deo sezone u Super B rukometnoj ligi – Sever, Centar su bačkopalanački „Lavovi BP“ završili na osmom mestu od dvanaest ekipa sa tri pobede i četiri poraza uz 6 bodova. Ako treba tražiti razloge ovakvog plasmana, onda on leži u činjenici da je odigrano samo sedam kola, a preostala dva su prebačena u sledeću godinu. Pored toga Palančani imaju i par odloženih utakmica.


– Ostvareni plasman je realnost iako smo pred početak lige gajili ozbiljnije ambicije. Osvojili bi sigurno više bodova da se prvenstvo nije prekinulo na 9. kolu. U nekoliko mečeva na početku nismo imali sportske sreće pa je i to uticalo na krajnji plasman. Ipak, zadovoljni smo ovom polusezonom, jer smo u prvenstvo ušli sa značajno podmlađenim sastavom, kaže Slobodan Permoser, trener bačkopalanačkih rukometaša.

Ono po čemu je bačkopalanački rukometni klub prepoznatljiv praktično od osnivanja kluba, to je rad sa mlađim kategorijama odakle oni selektiraju igrače za prvi tim. Po tome su „Lavovi BP“ možda i najuspešniji klub u Srbiji, a svakako jedan od najboljih.

[rev_slider alias=“norland-novi-„][/rev_slider]

 

„Lavovi BP“ su i ove sezone imali takmičarske selekcije u ligama Rukometnog saveza Vojvodine. Tako su pioniri (igrači do 14 godina i mlađi) i ove sezone izborili plasman uSuperligu Vojvodine za ovaj uzrast, a pionirke „Lavova BP“, predvođene trenerom Anom Tešanović, nisu uspele da se domognu Superlige. Ženska selekcija „Lavova BP“ je takmičenje u grupi G završila sa četiri pobede i četiri poraza uz 8 bodova. Ipak, ono što je najbitnije u ovoj priči, rukometašice „Lavova BP“ su napredovale u svim segmentima igre,što potvrđuje i trener Ana Tešanović, i od njih se mogu očekivati još bolji rezultati u narednim sezonama.

Na taj način su „Lavovi BP“ ipak nastavili kontinuitet uspeha, pre svega kada je reč o prvom timu i ekipi pionira. Još je neizvesno da li će pionirke i mlađi pioniri „Lavova BP“ takmičenje nastaviti u Prvoj ligi Vojvodine kao što je to slučaj bilo proteklih nekoliko sezona. Neka govorkanja na tu temu postoje, ali za sada ništa zvanično.


Pogledaj: Debitant u ligi prevazišao mnoga očekivanja

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here