Постковид саветовалишта ускоро и у апотекама

Фото: Pexels

Фармацеутска комора Србије (ФКС) покренула је програм постковид саветовалишта, који би требало да буде доступан грађанима у апотекама, рекла је директорка ФКС Татјана Шипетић.


Она је за РТС истакла „да 80 одсто од више 1,6 милиона до сада инфицираних у Србији потенцијално може да има неки од постковид симптома”.

– Из нашег окружења и из литературе коју пратимо видимо да велики број људи није ни схватио да су неки од симптома које имају у вези са ковидом 19 – рекла је Шипетићева. Навела је да су се неки људи „потпуно затворили”, јер мисле да се само њима нешто страшно десило и променило у животу, преноси Бета.

– Хтели смо да тим пацијентима пружимо подршку и помогнемо им у ситуацијама у којима фармацеут може саветом да им помогне – објаснила је Шипетић. Казала је да је пилот пројекат „почео шестог децембра онлајн едукацијом којој су присуствовали фармацеути из различитих градова у Србији”.

Навела је да су након тога фармацеути кренули да пружају услугу, а да ће петог фебруара бити сакупљени резултати, „како би се видело да ли нешто треба изменити или прилагодити условима рада у апотекама”. После тога ће услуга бити омасовљена, и у приватним и у државним апотекама навела је она.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here