Општина Бачка Паланка добила 1,4 милиона евра за унапређење саобраћајне инфраструктуре

Општина Бачка Паланка ће 1,4 милона евра употребити за рехабилитацију и реконструкцију постојеће саобраћајне инфраструктуре, изградње нових пешачких прелаза, бициклистичких стаза или простора за јавни превоз.

Општина Бачка Паланка добила је 1,4 милона евра за унапређење саобраћајне инфраструктуре. Бачкој Паланци средства су одборена у оквиру Програма развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалне самоуправе који је данас представљен на Конфренцији која је одржана у Палати Србија којој је присуствовао и председник Србије Александар Вучић, као и министар грађевине и инфраструктуре Горан Весић.

Општина Бачка Паланка ће 1,4 милона евра употребити за рехабилитацију и реконструкцију постојеће саобраћајне инфраструктуре, изградње нових пешачких прелаза, бициклистичких стаза или простора за јавни превоз. Такође, део новца ће бити искоришћен за изградњу система за одводњавање, санацију клизишта, ојачавање обала, како би се повећала отпорност саобраћајне инфраструктуре на климатске промене. Поред тога, новац ће бити уложен у озелењаване саобраћајница, унапређење јавне расвете и унапређење система за управљање саобраћајем, регулисање паркирања и безбедности саобраћаја.

– Изузетно смо задовољни одобреним средствима. Општина Бачка Паланка добила је више од 170 милона динара. Реч је о значајној финансијској подршци Министарства инфраструктуре, уз чију помоћ ћемо значајно унапредити саобраћајну инфаструктуру на теритоцији целе општине Бачка Паланка. Да је реч о значајним средствима говори и чињеница да је председник Александар Вучић у свом обраћању истакао и нашу општину. Заједно са Владом Србије улажемо у бољи живот грађана Бачке Паланке и свих насељених места у нашој општини – рекао је након Конференције председник општине Бранислав Шушница.

Носилац пројекта развоја локалне инфраструктуре и институционалног јачања локалне самоуправе је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, а циљ пројекта је унапређење капацитета локалних самоуправа за одрживо унапређење локалних путева и мобилности, као и укупне отпорности локалних самоуправа на климатске промене.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here