Пети протест – Шушкица & Mито, оставке, смене и транспарентност у раду (ВИДЕО)

БАЧКА ПАЛАНКА – У суботу (05.08.), испред зграде Општине Бачка Паланка, одржан је пети по реду протест грађана незадовољни нечињењем надлежних у санацији последица два невремена који су изазвале орканске олује на подручју општине Бачка Паланка.


Они сматрају да је изгубљен живот дечака, 12 дана након другог невремена, резултат неодговорности Општинског штаба за ванредне ситуације. Уплашени за своју безбедност и безбедност грађана општине, и овај, пети по реду протест донео је подсећање на захтеве грађана.

Овај протест је обележила и декорација на згради општине. На тракама за обележавање струјних каблова, исписани су и окалени транспаренти „Шушкица & Mito“ алудирајући на председника општине Бранислава Шушницу и његовог заменика Миту Лачанског, „Опасно по живот“, „Пази, руши се“…

Мирослав Тубаковић, један од говорника на свим досадашњим протестима изјавио је да никада до сад није био члан ни једне политичке партије, и да су га медији блиски режиму тако окарактерисали да би ове протесте прогласили политичким, а они то нису.

За БАП ВЕСТИ говорио је Душан Грубор који је изразио став да рад Општине и Општинског штаба за ванредне ситуације није транспарентан и да када се неко обраћа новинарима, тада се обраћа народу.

Говорио је Марко Бађура, момак који је члан удружења МНРО (ментално недовољно развијене особе), а који је скренуо пажњу на то да обећани објекат за ово удружење у Бачкој Паланци још није готов иако је обећан за почетак маја.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here