Још једно поскупљење: Више цене малог и великог сервиса аутомобила

Доскоро је мали сервис возила с деловима коштао од 8.000 до 12.000 динара

Фото: Pexels

Многи ауто-сервиси у Србији подигли су цене својих услуга, а овај потез правдају поскупљењем радног сата мајстора и одржавања машина, делова и опреме.


Ко мора да одради мали или велики сервис на свом возилу, треба да рачуна да су цене ових услуга поскупеле за око 15 одсто.

Претходно су поскупеле и вулканизерске услуге, као и гуме и то за 20 одсто, а 1. новембар ће ускоро, до када би летње гуме требало заменити зимским.

Доскоро је мали сервис возила с деловима коштао од 8.000 до 12.000 динара, док је сада од 12.000 до 16.000 динара.

Кад је у питању велики сервис возила с деловима, цена је износила од 40.000 до 50.000 динара, а сада кошта од 50.000 до 60.000 динара.

Марко Лацмановић из једног београдског ауто-сервиса потврдио је за Курир да је дошло до поскупљења.

„На ово поскупљење су се ауто-сервиси одлучили јер је порасла цена радног сата мајстора. Та цена је у неким јачим кућама 80 евра, док је у слабијим сервисима цена радног сата од 4.000 до 7.000 динара. Дефицит је мајстора, много њих одлази на рад у иностранство, где се сат плаћа од 180 до 210 евра. Остали разлози за поскупљење су и то што је све поскупело – машине, њихово одржавање, опрема, делови, алат… дакле, принуђени смо на поскупљење“, објашњава Лацмановић.

Нагласио је да су ово тренутне цене, као и да је врло могуће да ће доћи до новог поскупљења, с обзиром на то да расту и цене свега онога што се користи приликом сервиса возила.

Мали сервис се, подсећа, ради једном годишње, а велики сервис на 80.000 до 100.000 пређених километара.

„Возачи су изненађени због поскупљења, али има посла. Многи траже могућност одложеног плаћања и плаћања на рате, бирају најјефтиније делове, бирају оне ауто-сервисе које нуде јефтиније услуге. С обзиром на то да је све поскупело, и возачи траже начин да бар мало уштеде“, закључио је Лацмановић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here