Одржан други протест „Србија против насиља“ у Београду

Фото: N1

БЕОГРАД – Протест грађана „Србија против насиља“ одржан у петак (12.05.) у Београду, окупио је велики број грађана. Одржана је шетња од Скупштине Србије до моста Газела. 


Како јавља извештач Танјуга, све је протекло без инцидената, а на почетку колоне био је развијен транспарент „Србија против насиља“.

Учесници протеста прво су се окупили испред Скупштине Србије, онда су прошетали улицом Кнеза Милоша, поред Владе Србије, а потом су стигли и на мост Газела, који је затим блокиран.

На самом почетку скупа још једном су прочитани захтеви:

Организатори траже од власти у Србији да се као реакција на две трагедије смени руководство РЕМ и РТС, одузме национална фреквенција телевизијама Пинк и Хепи и забране таблоиди који промовишу насиље.

Опозиција тражи и хитну седницу Скупштине Србије на којој ће се расправљати о одговорности Владе, као и о безбедносној ситуацији у земљи. Након оставке министра просвете Бранка Ружића, тражи се и смена министра полиције Братислава Гашића и директора БИА Александра Вулина.

Шетња грађана усмерила се ка Улици Кнеза Милоша, где су направљене неке од најбољих фотографија са јучерашњег догађаја.

Грађани су мирно, носећи пароле и заставе Србије кренули у правцу Газеле.

Народни посланик Радомир Лазовић рекао је за Нова.rs да је у петак било много више људи него у понедељак.

Полиција није обезбеђивала овај догађај, а на Газели су грађани затражили оставку председника Србије Александра Вучића. Укључили су своје телефоне и „засијали“ престоницу, што су кадрови који су обележили други де протеста.

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић на крају протеста се обратио окупљенима и рекао да им је „испуњен други захтев“, и да ће се одржати седница Скупштине Србије.

Он је позвао грађане да изађу поново у петак на протест и да дођу испред Скупштине.

Током протеста учесници су узвикивали „Оставке, оставке, Вучићу, одлази“. Медији преносе да је ово био највећи протест опозије у последњих десет година.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here