Српкиње обориле Гинисов рекорд

На једном месту се окупило 256 Милица Јовановић

Фото: Принтскрин (YouTube/РТС)

Гинисов рекорд, постављен у Токију 2022. године, када се на једном месту окупило 178 људи са истим именом и презименом – Хироказу Танака, у Београду је у суботу оборило 256 Милица Јовановић.


„Оборен је Гинисов рекорд! 256 Милица Јовановић скупило се пре 5 минута у @bigfashionbeograd. Хвала Милицама, непревазиђеној @colormediacommunications екипи и свима који су нас подржали“, написао је на Инстаграму Роберт Чобан, директор компаније „Color Media Communications“ која је организовала обарање рекорда.

Досадашњи рекорд је надмашен окупљањем 256 Милица Јовановић у тржном центру „Big fashion“, а обарању рекорда присуствовао је представник Гинисових светских рекорда Глен Полард и организаторима предао сертификат којим се потврђује нови Гинисов рекорд.

Компанија „Color Media Communications“ одлучила се да организује обарање Гинисовог рекорда у Србији на основу статистичких података да је најчешће женско име је Милица, а презиме Јовановић.

Досадашњи рекорд држао је Јапан где се, у једном токијском биоскопу, прошле године окупило 178 људи који су имали исто име и презиме – Хироказу Танака.

Претходни рекорд су од 2005. године држале Марте Стјуарт, а регистрован је када их се 164 заједно појавило током једне телевизијске емисије у Њујорку.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here