Završen razgovor Vučića i oca koji je pešačio do Beograda jer želi da mu se vrate deca

646
Foto: Instagram (Buducnostsrbijeav)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas da je saslušao Đorđa Joksimovića, čije su tri ćerke u hraniteljskoj porodici, i da ga je zamolio da poštuje institucije Srbije.


„Uveren sam da će te institucije uvek na najbolji način zaštititi prava i potrebe dece. Verujem u pravdu i uveren sam da će Lara, Beba i Maja biti srećne“, napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

„Za Srbiju ne postoji ništa važnije od njene dece i njihove budućnosti“, dodao je Vučić uz fotografiju sa Joksimovićem koji je u sredu ujutro peške iz Kragujevca krenuo za Beograd.

Joksimović je, kako je objavio N1, Andrićev venac posle razgovora sa predsednikom napustio sa resornom ministarskom Darijom Kisić Tepavčević.

On se na put dug 140 kilometara odlučio u znak protesta što mu deca ni posle šest godina nisu vraćena.

Na to se odlučio po peti put, jer tvrdi da je ispunio sve uslove za vraćanje dece iz hraniteljske porodice i dodao da je da nadležne institucije to odugovlače.

„Deca i dalje pate i traže da se vrate. Viđam ih redovno svake druge srede i subote“, rekao je juče Joksimović.

Povodom ovog slučaja nadležni su ranije konstatovali da je interes dece prioritet. Slučaj Joksimovića je, inače, bio inspiracija za film „Otac“ Srdana Golubovića.


Pogledaj: Put Parage – Ratkovo spada u najkritičnije tačke Zapadnobačkog okruga

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here