Zašto su žene verne?

Ženin hipotalamus je mnogo manji od muškarčevog i ona poseduje samo malu količinu testosterona da aktivira hipotalamus. Zato žene nemaju tako jaku seksualnu energiju i manje su agresivne. Priroda je uredila da žene nemaju tu neobuzdanu seksualnu energiju, jer umesto da budu sve sumanute nimfomanke, one moraju da se strpe na duže staze, jer puno vremena treba da se odneguje dete.

Kod vrsta kao što su zečevi trudnoća traje samo šest nedelja, a mladunci su već za dve nedelje spremni da se samostalno bore za život. Šimpanze mogu da prežive kao siročići posle šestog meseca. Žene za vreme trudnoće uglavnom su fizički ograničene, a posle rođenja deteta treba najmanje pet godina da nauči da bude samostalno i da se eventualno odbrani. Ovo je razlog zbog koga žena traži muža koji ima osobine potencijalnog oca – on mora da obezbedi hranu, dom i da brani porodicu od neprijatelja. Neki muškarci misle da se roditeljstvo završava začećem.

Ženski mozak je programiran da nađe muškarca koji će biti u blizini da zaštiti njenu decu. To je projektovano i u njen izbor partnera na duge staze. Kada pronađe partnera koji je dobar otac, neće otići od njega i varati ga, iako je možda osrednje zadovoljna seksualnim životom, jer je njena primarna uloga, briga i potreba zadovoljena – deca su zaštićena.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here