Najava: Otvoreno prvenstvo Bačke Palanke u šahu za  2021. godinu

BAČKA PALANKA: Šah klub „Bačka Palanka“ organizuje turnir „Otvoreno prvenstvo Bačke Palanke u šahu za  2021 godinu“. Turnir se igra u šah klubu u Bačkoj Palanci i počinje  u petak, 12. februara, i trajaće do nedelje, 21. februara.


Igraće se 9 kola po švajcarskom sistemu parovanja. Slobodan dan je sreda 17 februar. Partije će počinjati u 17 časova, osim poslednjeg kola (u nedelju 21.02.) kada će početi u 16 časova.

Pravo igranja na turniru imaju svi zainteresovani igrači bez obzira na uzrast i kategoriju. Tempo igre je 90 minuta po igraču za celu partiju plus bonifikacija 30 sekundi po odigranom potezu počev od prvog.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Turnir će biti rejtingovan kod FIDE. Organizator je obezbedio 5 novčanih nagrada i nekoliko robnih za seniore, 3  nagrade za omladince u vidu šahovske literature i nagradu za najuspešnijeg šahistu starijeg od 60 god.

Kotizacija za učešće na turniru iznosi 1.000,00 din za seniore i 500,00 din za omladince. Turnir će se održati uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mera.


Pogledaj: Vuk Šijakov pobednik Svetosavskog turnira u šahu

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here