Usvojene nove mere, nova izmena i za starije osnovce

Kada mere stupaju na snagu i šta sve neće raditi?

2953

Na sednici Kriznog štaba usvojene su mere za predstojeći vikend prema kojima u subotu i u nedelju ništa neće raditi osim prodavnica prehrane, apoteka, zdravstvenih ustanova, benzinskih pumpi za točenje goriva, kioska i dostave hrane. Za razliku od prethodnog vikenda, mere stupaju na snagu u petak 12.03. u ponoć, piše Blic.


Takođe, srednje škole biće onlajn i sledeće nedelje.

O režimu, odosno o merama koje će biti na snazi od ponedeljka, javnost će biti obaveštena u nedelju.

Podsećamo, ponovo imamo rast broja zaraženih, a ovo najbolje ilustruje činjenica da je poslednjih dana skoro trećina svih testiranih bila pozitivna na kovid-19. U sredu smo imali 4.590 novozaraženih, što je najveći broj pozitivno testiranih još od 18. decembra, kada smo bili u piku trećeg talasa korona virusa.

Prateći suvu statistiku, bližimo se brojki od 800 zaraženih na 100.000 građana, a time i takozvanoj „crnoj korona zoni“. Ono što takođe zabrinjava jeste i činjenica da smo četvrti u Evropi po broju zaraženih i umrlih u odnosu na broj stanovnika. Ispred nas su samo Češka, Estonija i Crna Gora.

List Blic navodi i da, pored srednjoškolaca koji će nastaviti da idu onlajn, od sledeće nedelje i stariji razredi osnovnih škola prelaze na onlajn nastavu.

Ova odluka takođe doneta je na današnjoj sednici Kriznog štaba.


Pogledaj: Menjaće se Pravilnik o hraniteljskom smeštaju

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here