Medicinski deo Kriznog štaba: Mere za vikend da se produže još dve ili tri sedmice

Gojković je apelovao na građane da poštuju mere i da se vakcinišu i poručio da jedino tako možemo uspešno da se izborimo sa kovidom

Foto: 021.rs

BEOGRAD – Medicinski deo Kriznog štaba tražio je danas da se mera zatvaranja, koja će važiti za vikend, produži i traje 14 dana ili 21 dan, preneo je novinarima pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da će se o eventualnom produženju trajanja mera odlučivati u ponedeljak.


Gojković je odgovarajući na pitanja medija posle sednice Kriznog štaba rekao da taj zahtev nije nikakva tajna, kao i da će tokom vikenda biti obavljene konsultacije, dok će odluka o eventualnom produženju mera biti doneta u ponedeljak.

Dodao je da je uvažen predlog medicinskog dela Kriznog štaba i da je zato i odlučeno da se tokom vikenda sve zatvori, osim prehrambenih objekata, apoteka i benzinskih pumpi.

„Preko vikenda ćemo upravo imati ono što je traženo i tokom vikenda ćemo održati dodatne konsultacije i u ponedeljak videti na koji nači i kako ćemo nastaviti sa merama“, naveo je Gojković.

U ponedeljka se videti koje će mere biti na dalje na snazi za Srbiju u celosti, dodao je on.

Kaže da je sada najvaženije da se omogući zdravstvenom sektoru da može da zbrine pacijente.

Gojković je apelovao na građane da poštuju mere i da se vakcinišu i poručio da jedino tako možemo uspešno da se izborimo sa kovidom.

Naveo je da iskustva svuda u svetu pokazuju da se ljudi posle svakog velikog zatvaranja opuste u poštovanju mera i da onda opet raste broj zaraženih.

Gojković ističe da je pitanje da li ćemo se svi zaraziti kovidom i imati smrtnost od jedan do tri dosto, pa posle šest ili devet meseci opet imati sličnu situaciju kao sada ili ćemo merama i vakcinacijom koja je ključna uspeti da se izborimo sa tim problemom.

Vakcinacija građana se nastavlja i za vikend, dodao je Gojković.

Pogledaj: Usvojene nove mere, nova izmena i za starije osnovce

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here