Монструозна порука у Републици Српској: Крв хиљада српске деце тећи ће морем

Велики број школа у Републици Српској примило је мејлове са дојавом о бомбама

541
Фото: Pixabay

БАЊАЛУКА – На мејл адресе основних школа широм Републике Српске стигле су дојаве о постављеним бомбама. На друштвеним мрежама појавио се текст монструозне поруке о подметнутим бомбама у школама Републике Српске у којима, између осталог, пошиљалац каже да је њихова мисија да убијају и да ће крв хиљада српске деце тећи морем.


Полиција је на терену и проверава информације, а настава је обустављена, преноси РТРС.

Дојаве о постављеним бомбама у школама, које су се срећом испоставиле лажним, добиле су Црна Гора, Србија, сарајевски Кантон, а сада и Република Српска.

Дојаве су, осим Бањалуке, добиле школе широм Српске: Брантунцу Сребреници, Власеници, Зворнику…

Настава у школама у Републици Српској биће настављена тек када се уверимо да су објекти, након дојава о бомбама, безбедни, рекла је за РТРС министарка просвете и културе Српске Наталија Тривић.

Додала је да је могуће да данас неће бити наставе у појединим школама.

„Директори школа су одмах обавестили полицију и у току су противдиверзиони прегледи. Тамо где је до сада утврђено да су дојаве о постављеним бомбама биле лажне, настава је настављена. У оним школама у којима још нису завршене провере, тренутно нема наставе и могуће је да је данас неће би бити“, навела је Тривићева.

Велики број школа у Републици Српској примило је мејлове са дојавом о бомбама.

Из МУП-а Српске је саопштено да су у току противдиверзиони преглед у великом броју школа.

Претња бомбама у школама РС је порука српској деци

Председник Актива директора основних школа бањалучке регије Мирослав Попржен изјавио је да највише забрињава садржај мајла о подметнутим бомбама у школама Републике Српске и истакао да је „то порука српској деци“, те да би „волео да је јутрос затекао транспортер ЕУФОР-а пред школом“.

Садржај и претња у мејлу је, истиче, спорна.

У мејлу, између осталог, пише и:“Хиљаде мртве српске деце, крв ће се пролити морем. Ми смо међу вама. Сви ћете умрети.”

“Ово је порука српској деци. То је по мени забрињавајуће. О коме се ради, то је посао за безбедносне службе. Надам се да ће му стати у крај”, рекао је Попржен у изјави за сарајевску Н1 тв.

Додао је да би волео да је јутрос затекао транспортер ЕУФОР-а пред школом у којој је запослен.

“Они су гарант безбедности. Нисам чуо до јутрос да се ико од њих огласио, наравно наш МУП ради на томе“, рекао је Попржен.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here