Путин поручио да ће сви задаци у Украјини ускоро бити завршени

Украјина - најновије вести

269
Извор: Тањуг (AP Photo/Emilio Morenatti)

КИЈЕВ, МОСКВА, ВАШИНГТОН – Председник Русије Владимир Путин навео да је задатак уништења војне инфраструктуре у Украјини скоро завршен и истакао да је одлука о покретању специјалне операције за заштиту Донбаса била тешка.

Украјински председник Володимир Зеленски позвао је САД на већу војну подршку и оштрије санкције Русији, укључујући и енергетику, док се амерички председник Џозеф Бајден обратио руском народу и поручио да они нису непријатељи САД. Нова рунда преговора руске и украјинске делегације најављена је за сутра.

У Украјини је требалода наступи привремени прекид ватрекако би се евакуисали цивили из Маријупоља и Волновака. Међутим, евакуација цивила из Маријупоља је одложена, а разлог није утврђен јер су се са обе стране чуле оптужбе за кршење примирја.

Председник Русије Владимир Путин саопштио је да је задатак уништења војне инфраструктуре у Украјини скоро завршен и истакао да је одлука о покретању специјалне операције за заштиту Донбаса била тешка.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је нагласио да Русија не жели да подели Украјину на делове, већ само да обезбеди сопствену националну безбедност.

Украјински председник Володимир Зеленски позвао је САД на већу војну подршку и оштрије санкције Русији, укључујући и енергетику. Са друге стране, амерички председник Џозеф Бајден обратио се руском народу и поручио да они нису непријатељи САД.

Руска авијација оборила два хеликоптера Ми-8 код Кијева

У последња 24 часа руска авијација је у подручју Кијева оборила два хеликоптера Ми-8, шест дронова, укључујући „Бајрактар ТБ-2“, саопштило је данас Министарство одбране Русије.

Возачи камиона из Србије и даље чекају да изађу из Украјине

Укупно пет возача камиона из Србије, четворица на украјинско-пољском граничном прелазу Јагодин и један у Семиполки надомак Кијева, већ 10. дан чекају да добију дозволу за повратак у Србију, изјавио је јутрос Тањугу председник Удружења Међународни траспорт Неђо Мандић.

Хуманитарни коридори у Маријупољу и Волновахи биће отворени

Хуманитарни коридори у Маријупољу и Волновахи биће овог јутра поново отворени, казао је заменик шефа Народне милиције ДНР, Едуард Басурин.

Од сукоба у Украјини до сада избегло око 1,5 милиона људи

Док војна интервенција Русије у Украјини улази у 11. дан, очекује се да ће данас број украјинских избеглица достићи 1,5 милиона.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here