Шампион – какав се ретко рађа

Бојана Младежић, девет пута узастопно, спортисткиња општине Бачка Паланка

Фото: Facebook/Karate akademija Bushido

У својој дугој и богатој спортској историји, Бачка Паланка је изнедрила бројне шампионе, који су жарили и палили по теренима и борилиштима широм наше земље, али и изван ње. На листи, најбољих бачкопаланачких спортиста, који су се на њој нашли због сјајних резултата, захваљаујући којима су се у њу уписали, посебно место, место за бесмртне, припада каратисткињи Бојани Младежић.

Она се справом налази на овој листи, и то у њеном самом врху. Требало би нам заиста, доста времена и простора, да набројимо све медаље и признања, што их је ова по много чему узорна спортисткиња деценије, освајала током минулих година.

Бојана је по општем мишљењу, један  од најсјајних бисера у спортској огрлици Бачке Паланке, а слободне се може рећи, Војводине и Србије. Својим досадашњинм радом, али и резултатима које је остварила, ова каратисткиња се високо позиционирала на вечној ранг – листи најбољих спортиста у општини Бачка Паланка. За илустрацију, довољно је рећи овај податак. Ова девојка је девет пута узастопно, бирана за најбољу спортисткињу општине, што до сада никоме није пошло за руком, а питање је, да ли ће овај њен резултат, било ко у будућности достићи.

Марљив рад, упорност каква се ретко среће, и изнад свега фанатична посвећеност спорту којим се бави, с правом су је уврстили међу истинске шампионе, који се ретко могу срести и видети. Титуле које је до сада освојила, нису је ни једног тренутка, опчиниле и завртеле јој главу. Напротив, свака од њих, за њу је била само нови импулс, да настави још боље, још јаче, још снажније да ради. Захваљујући томе је и остајала на трону. Знала је, да је шампионску титулу, увек много теже сачувати, него освојити. Такође је знала, да на шампиона увек сви јуришају са посебном жељом и снагом, како би му преотели трон. Бојана је свој трон, најбоље спортисткиње у општини, успешно бранила и одбранила пуних девет година, што је до сада незабележмо у историји спорта у граду на левој обали Дунава, а вероватно и шире.

– На признање најбоље спортисткиње општине Бачка Паланка, сам посебно поносна. Мада сам освојила много медаља, не само у нашој земљи, већ и изван њених граница, оно ми је накако посебно прирасло за срце. Вероватно зато што сам још давно увидела, „да је најтеже у свом селу бити поп“. Тим пре када се зна, да сам на трону била и остала пуних девет година. На овај резултат сам заиста, препоносна. Свих девет титула најбоље спортисткиње  општине носим у свом срцу, и оне никада, ама баш никада, неће из њега изаћи. Посебно ми је велику част чинило, што сам само признање – пехар добијала из руку председника општине, или председника Скупштине општине. То су тренуци који се памте за цео живот.

Свесна сам да све у животу има крај, па и ова моја ниска од девет титула најбоље, међу најбољима. Извесно је, да ће за протеклу годину, ово престижно признање отићи у руке неке друге спортисткиње. Уостаком, ништа није вечно. Желела бих да искористим ову прилику, да изразим захвалност свима онима који су препознали мој рад у протеклом времену и вредновали га на прави начин. Поносна сам на све што сам до сада остварила за свој, сада већ некадашњи клуб „Тиквара“, своју општину, своју земљу. Уједно користим прилику да новој најбољој спортисткињи честитам на ласкавом признању најбоље у нашој општини. Да јој пожелим, да буде и даље најбоља, бар толико пута колико сам ја била – изјавила је Бојана Младежић, спортисткиња која је девет пута узастопно била најбоља у бачкопаланачкој општини.

Бојана се посебно захваљује локалној самоуправи, на подршци током протеклих година, посебно када су у питању такмичења у иностранству. Да није било те подршке, извесно је да она не би остварила све постигнуте резултате. Такође, захвалност иде и на адресу „Недељних новина“, које су током прошлог времена редовно извештавале са такмичења на којима је учествовала. За већину резултата се не би знало, да их „Недељне новине“ нису објавиле.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here