Treniraju buduće šampione

Škola tenisa bačkopalanačkog kluba "Dunav" okuplja sve više đaka

Najviše zahvaljujući Novaku Đokoviću, svetskom igraču broj jedan, tenis ima sve veći broj pristalica širom Srbije.


Teniski tereni okupljaju veliki broj dece, ali i odraslih od kojih se većina njih, svakodnevno bavi ovim sportom.

Pri jedinom bačkopalanačkom teniskom klubu – TK „Dunav“, pokrenuta je škola tenisa, koja trenutno okuplja jedanaest devojčica i dečaka uzrasta od šest do dvanaest godina. Staša, Dunja, Vukašin, Relja…, rade pod budnim okom, trenera Dragana Pajića, napredujući gotovo svakodnevno.

[wonderplugin_slider id=104]

 

– Na otvorenim terenima, kao i u „balonu“ USR „Tikvara“, školu tenisa u ovom trenutku pohađaju devojčice i dečaci iz Bačke Palanke i Čelareva. Škola je počela sa radom pre nekoliko meseci, a tada je okupljala pet – šest mališana. Deca su podeljena u tri grupe, koje su formirane prema njihovom uzrastu i sposobnostima.

– Sve njih je povezala ljubav prema teniskoj igri. Redovni su na treninzima i veoma retko izostaju sa njih. Treniraju svakodnevno – od ponedeljka do petka u večernjem terminu od 19 sati, a subotom i nedeljom od 10 sati. Od proleća do jeseni treninzi se održavaju na otvorenim teniskim terenima, a tokom zime u „balonu“. Tenis je sport koji poboljšava koordinaciju pokreta, popravlja kretanje, a uz to u ovom sportu povrede su veoma retka pojava.

– Želim da istaknem, da se u grupi sa kojom sada radim, nalazi nekoliko izuzetno talentovane dece, koja će nadam se ako nastave ovako vredno da rade, jednog dana biti veoma uspešni takmičari i doći i do turnirskih pobeda, – kaže Dragan Pajić, trener u TK „Dunav“.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here