Tokom praznika 400 pijanih vozača, vozaču sa 3,19 promila 45 dana zatvora

805
Tanjug (Dušan Aničić)

Tokom poslednjeg dana prethodne godine i prva dva dana ove godine ukupno je otkriveno 400 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, a čak 25 je bilo u stanju potpune alkoholisanosti, izjavio je Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije.


Vida je naveo da tokom novogodišnje noći nije bilo incidenata niti težih saobraćajnih nezgoda.

„Tome je svakako doprinela i saobraćajna policija koja je pojačano kontrolisala saobraćaj, pre svega je akcenat bio na otkrivanju prekršaja u upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola“, rekao je Vida za RTS.

Naveo je da je tokom poslednjeg dana prethodne godine i prva dva dana ove godine ukupno je otkriveno 400 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

„Njih 25 je bilo u stanju potpune alkoholisanosti, što znači preko dva promila alkohola. Najviše je zabeleženo 3,19 promila u Požarevcu, pritom je taj vozač čim se otreznio odveden kod sudije i izrečena mu je kazna zatvora od 45 dana“, rekao je Vida.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Pored toga, otkrivena su i dva vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci – u Kragujevcu i Somboru.

Vida kaže da su najčešći prekršaji na našim putevima prekoračenje brzine i nekorišćenje sigurnosnog pojasa i ističe da se saobraćajna policija usmerava da otkriva upravo te prekršaje, jer oni najviše utiču na bezbednost saobraćaja.

Istakao je da preliminarni podaci pokazuju da je godina za nama statistički gledano po pitanju bezbednosti saobraćaja najbolja od kada se ova merenja vrše.

„Imamo najmanji broj poginulih lica od kada se prati bezbednost saobraćaja u Srbiji“, rekao je Vida ali i ukazao da je prošle godine bilo više stradalih pešaka i biciklista.

Prema njegovim rečima, nezgode sa biciklistima dešavaju noću kada su biciklisti neosvetljeni, a pešaci najčešće prave grešku jer se kreću kolovozom.

[wonderplugin_slider id=26]

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here